Okta presenteert productinnovaties en kondigt strategische samenwerking aan

Okta, Inc. (NASDAQ: OKTA), de toonaangevende onafhankelijke leverancier van identity management voor ondernemingen, kondigt vandaag in Nederland een aantal productinnovaties en updates aan. Allereerst SecurityInsights, een verzameling van innovaties waarmee Okta organisaties wereldwijd voorziet van gepersonaliseerde beveiligingsdetectie- en herstelmogelijkheden.

Daarnaast kondigt Okta een strategische samenwerking aan met Atlassian om de authenticatie-technologie van Okta nauwer te integreren in de tools van de Saas-leverancier. Tot slot presenteert Okta ook DynamicScale, een tool die tot 500.000 authenticaties voor log-ins per minuut mogelijk maakt voor de grootste ondernemingen en de meest gebruikte apps en websites ter wereld.

 

SecurityInsights

De eerste productinnovatie die Okta introduceert als onderdeel van de SecurityInsights betreft UserInsight. Met dit programma detecteert en rapporteert Okta verdachte activiteiten aan eindgebruikers. Een tweede onderdeel is Okta HealthInsight.

Hiermee geeft Okta op maat gemaakt dynamisch praktijkadvies op het gebied van beveiliging aan IT-managers, waarbij organisaties een persoonlijke veiligheidsscan kunnen laten uitvoeren. Daarnaast biedt de tool de mogelijkheid om standaard veiligheidsreacties voor honderden apps te automatiseren.

Ten slotte bouwt Okta voort op eerdere investeringen van het programma ThreatInsight. Hiermee wordt onder andere voorkomen dat accounts kunnen worden overgenomen door derden en dat rechtmatige gebruikers kunnen worden buitengesloten.Met de gecombineerde SecurityInsights stelt Okta ondernemingen in staat de beveiliging van hun gehele organisatie te verbeteren, ongeacht hun omvang of complexiteit.

“Om potentiële beveiligingsrisico’s te kunnen vermijden, moeten ondernemingen in staat zijn om op een overzichtelijke wijze de toegang tot technologie te beheren. Doordat elke applicatie een eigen unieke inlogconfiguratie vereist, lijkt dit onmogelijk te zijn voor ondernemingen die met veel verschillende applicaties werken. Door het centraliseren van de identiteit kunnen deze organisaties niet alleen sneller, maar ook veiliger nieuwe technologie inzetten,” vertelt Walter Geers, Regional Vice President bij Okta Benelux.

 

Atlassian-samenwerking

De strategische samenwerking met Atlassian, een toonaangevende leverancier van software voor teamsamenwerking en productiviteit, stelt organisaties in staat hun migratie naar de cloud te versnellen.

Door de integratie van Okta’s authenticatietechnologie in de Atlassian-cloudproducten kunnen organisaties hun werknemers veilige toegang geven tot de tools die ze nodig hebben om succesvol te zijn.

De samenwerking geeft Atlassian de kans zich te concentreren op zijn kernproducten, terwijl Okta een oplossing biedt voor complexe uitdagingen op het gebied van bedrijfsidentiteit, waarbij de identiteit van Atlassian-klanten wordt veiliggesteld en naar de cloud worden verplaatst.

Hiermee worden nieuwe cloudintegraties versoepeld. Daarnaast biedt Atlassian nu een gestroomlijnde Sign-on ervaring voor zijn Atlassian cloud-klanten met Atlassian Access, mogelijk gemaakt door Okta.

 

DynamicScale

Met DynamicScale realiseert Okta voor ondernemingen een toonaangevende klantidentiteitsoplossing die tot 500.000 authenticaties per minuut ondersteunt. Geavanceerde infrastructuurautomatisering en informatiemogelijkheden bieden perfecte identiteitsprestaties op een ongekende schaal voor ’s werelds grootste websites en apps.

Bovendien geeft DynamicScale ook DevOps en engineering teams van minder grote organisaties de flexibiliteit om hun applicaties te testen met enorme volumes en verschillende vormen van gebruik. Met deze verbeteringen kunnen klanten de prestaties en betrouwbaarheid van hun apps en websites garanderen onder piekbelasting, of het nu gaat om een nieuwe productrelease, een virale marketingcampagne of een druk winkelweekend.

Gerelateerde berichten...

X