Open banking technologie van Yolt achter robots met Nidaros

Europees Open Banking marktleider Yolt en Robotic Process Automation (RPA) leverancier Nidaros bundelen hun krachten om geautomatiseerde betaalervaringen aan te bieden. De robots van Nidaros zullen worden verrijkt met PIS-technologie (Payment Initiation Service) van Yolt, waarmee de processen voor directe betaalverzoeken kunnen worden geautomatiseerd.

Bij deze bijzondere samenwerking, die de onbeperkte mogelijkheden van open banking technologie en haar toepassingen benadrukt, implementeert Robotic Process Automation leverancier Nidaros de technologie om hun klanten een nieuwe manier van betalingsverwerking te bieden.

Yolt levert hiervoor de PSD2-conforme PIS-technologie en met deze technologie, gebaseerd op open banking, kunnen real-time betaalverzoeken worden geïnitieerd door de robots van Nidaros. In overeenstemming met de PSD2-regelgeving hoeft de rekeninghouder de betaling alleen maar te bevestigen.

De PIS-technologie biedt consumenten een eenvoudige, goedkope en gebruiksvriendelijke betaalmethode, waarmee consumenten kunnen betalen vanaf de rekening van hun keuze. De technologie van Yolt zorgt dat het geld direct van de bankrekening van de klant naar de bankrekening van de initiator wordt overgeboekt, zonder tussenkomst van derden en dus met lagere operationele kosten. Dit optimaliseert en vereenvoudigt het betaalproces voor zowel de Nidaros partner als voor hun klanten en garandeert een real-time betaling.

De samenwerking tussen Nidaros en Yolt is met name interessant voor betalingen die op het verkooppunt of ‘aan de deur’ moeten worden voldaan, bijvoorbeeld aan servicemonteurs of bij bezorgingen. De betalingen kunnen worden gedaan vanaf elk mobiel apparaat, vanaf elke willekeurige locatie. Voor de consument gemakkelijk en goedkoop, en voor de leverancier de zekerheid van een directe betaling die real-time kan worden gecontroleerd.

De recente samenwerking tussen Nidaros en Yolt is in lijn met de missie van Nidaros, namelijk het ontzorgen van haar klanten door het integreren en optimaliseren van bedrijfsprocessen op basis van bewezen robottechnologie. De technologie van Yolt is niet alleen beschikbaar in Nederland, maar in heel Europa en is dus zeer geschikt voor bedrijven met internationale ambities.

Nicolas Weng Kan, CEO van Yolt, reageerde op de samenwerking met: “Open banking creëert mogelijkheden voor bedrijven en biedt wereldwijd nieuwe en verbeterde klantervaringen. Het is geweldig om te zien hoe het een new age sector, zoals roboticatechnologie, kan transformeren.

Dit bewijst nogmaals dat open banking niet alleen gevestigde systemen uitdaagt, maar ook de weg vrijmaakt voor nieuwe technologie. We kijken ernaar uit om deze technologie van de toekomst te ontwikkelen met Nidaros als partner. Onze banden met een zeer groot aantal banken in Europa maken de Nidaros-oplossing zeer schaalbaar.”

Gerben Dolsma, founder van Nidaros, ziet veel mogelijkheden voor de samenwerking: “Open banking technologie gaat transformerend zijn voor allerlei sectoren, vooral voor bedrijven die veel te maken hebben met repeterende betaalhandelingen, zoals woningcorporaties, telecombedrijven, vakbonden en ziekenhuizen, maar ook voor bezorgdiensten, schadeherstellers en wasmachinemonteurs. De robots van Nidaros sturen namens de klant een betaalverzoek, waarbij Nidaros de verantwoordelijkheid neemt voor de transactiekosten en KYC. We zijn blij om samen te werken met Yolt, waar onze visie om bedrijven en hun klanten te voorzien van empowering en innovatieve technologie wordt gedeeld.”

Gerelateerde berichten...

X