Siemens lanceert Electrification X

Siemens Smart Infrastructure introduceert Electrification X om de verouderde infrastructuur voor elektrificatie te transformeren. Met deze nieuwste uitbreiding van het Xcelerator-portfolio bouwt Siemens voort op het succes van Building X en Gridscale X.
Electrification X is een dynamische, open en interoperabele oplossing die voortdurend groeit en die bijdraagt aan de naadloze digitale transformatie van elektrificatie voor commerciële en industriële toepassingen en nutsvoorzieningen.

Klanten krijgen met Electrification X toegang tot IoT SaaS-producten en softwareoplossingen die bijdragen aan betere energiezuinigheid, e-mobility en optimalisatie van industriële energiesystemen.
Aral AG is aangekondigd als eerste klant voor laadbeheer van Electrification X.

Siemens Smart Infrastructure introduceert Electrification X, een zeer schaalbaar IoT SaaS-aanbod voor transformatie van de infrastructuur voor elektrificatie.

Electrification X is het nieuwste SaaS- en IoT-product van Siemens Xcelerator, ontwikkeld door Siemens Smart Infrastructure. Building X, het schaalbare en digitale bouwplatform, was het eerste vergelijkbare product. Dit werd in 2022 geïntroduceerd als onderdeel van Siemens Xcelerator. In februari 2024 werd vervolgens Gridscale X aangekondigd, de geavanceerde netbeheersoftware van Siemens. Het drietal is met Electrification X compleet. De nieuwste aanvulling versterkt de missie van Siemens om innovatieve technologie te ontwikkelen voor de elektrificatiesector.

Electrification X werkt op basis van zeer schaalbare cloudservices en is gemaakt voor beheer, optimalisatie en automatisering van de uitdagende infrastructuur voor elektrificatie waar commerciële en industriële klanten en nutsbedrijven gebruik van maken. Siemens wil hiermee de efficiëntie en prestaties verbeteren en tegelijkertijd de kosten en CO₂-uitstoot verlagen.

“Het is onze visie om de wereld duurzamer te maken door alles te elektrificeren”, zei Matthias Rebellius, Managing Board Member bij Siemens AG en CEO van Smart Infrastructure. “Om die visie waar te maken, is digitalisering cruciaal. En nu we Electrification X hebben toegevoegd aan het Xcelerator-portfolio van Siemens, maken we het bedrijven makkelijker dan ooit om hun infrastructuur voor elektrificatie sneller en op grote schaal digitaal te transformeren.”

Als onderdeel van Siemens Xcelerator, een open digitaal bedrijfsplatform voor snellere digitale transformatie en waardecreatie, is de Electrification X-software ontwikkeld met interoperabiliteit, flexibiliteit, openheid en beschikbaarheid als belangrijkste ontwerpprincipes. Er is ook gezorgd voor de allerbeste cyberbeveiliging.

Vanaf de lancering kan Electrification X worden gebruikt voor laadbeheer, beheer van netwerkfouten, activabeheer, duurzaam energiebeheer en OT Companion. Deze toepassingen combineren de echte wereld met digitale werelden en bieden zo ondersteuning aan klanten die zich bezighouden met duurzame opwekkers, transmissie- en distributiesysteembeheerders, industriële klanten en infrastructuurbedrijven. De producten bevorderen de productiviteit en betrouwbaarheid, optimaal gebruik van bedrijfsmiddelen, energiezuinigheid en duurzame innovatie.

Siemens heeft ook aangekondigd dat Aral AG, een dochterbedrijf van de BP Group, de eerste pilotklant wordt die gebruikmaakt van Electrification X. Aral zal laadbeheer van Electrification X gaan gebruiken om zijn EV-laadstations in Duitsland en Oostenrijk te beheren.

Voor snellere uitbreiding van de elektrische mobiliteit is het belangrijk dat de infrastructuur voor openbaar laden wordt uitgebreid. Dankzij laadbeheer van Electrification X krijgt Aral inzicht in de status van het EV-laadnetwerk en de belasting daarvan. Ook kan het EV-laadstations op afstand bedienen en gebruikmaken van dynamisch laadbeheer.

Alle mogelijkheden van Electrification X worden voor het eerst door Siemens gepresenteerd bij de stand in zaal 9 op de Hannover Messe, die plaatsvindt van 22 tot 26 april.

Gerelateerde berichten...