Snelle groei Mendix zet door: 150% omzetstijging in USA in 2018 Acquisitie Siemens markeert grootste investering in low-code

Hoogtepunten 2018:
– 142 nieuwe deals met multinationals en overheden
– Acquisitie door Siemens biedt kansen op andere markten
– Analisten benoemen Mendix voor tweede jaar op rij tot leider

Mendix, onderdeel van Siemens en de wereldwijde leider in low-code, heeft een succesvol jaar achter de rug. Zo tekende het in 2018 142 nieuwe klanten op, werd het als low-code leider erkend door analisten en boekte het wederom een record omzetgroei.

Het jaar werd afgesloten door de overname van Siemens in het laatste kwartaal, dit markeert de grootste investering ooit op het gebied van low-code. Mendix blijft leidend in de categorie die het zelf heeft gecreëerd – low-code – met cloud-gebaseerde applicatie-ontwikkeling die samenwerking tussen business professionals en development-teams faciliteert. Hiermee kunnen snel applicaties gebouwd worden die operationele efficiency bevorderen en omzetgroei versnellen.

Recordomzet, nieuwe klanten en retentie zorgen voor ongekende groei
Mendix bleef in 2018 de snelle groei voortzetten met onder meer een toename van de omzet van 150 procent in Amerika. Het voegde 142 nieuwe klanten toe waaronder Verizon, Ingersoll Rand, Zurich Insurance, Innovapost (het IT-bedrijf van CanadaPost), BAM Infra, North Carolina State University en andere grote organisaties en overheidsinstellingen. Mendix wist het aantal deals van meer dan 1 miljoen dollar te verdubbelen. Daarnaast verlengde maar liefst 95 procent van de klanten hun contract en breidde meer dan de helft van de klanten hun activiteiten met Mendix uit.

“Onze klanten behalen concrete, substantiële en meetbare resultaten met een ongekende snelheid en efficiëntie”, zegt Derek Roos, CEO bij Mendix. “Dankzij het Mendix-platform creëren klanten nieuwe en onvoorziene omzetstromen. Business professionals en IT-teams pakken samen bedrijfskritische issues aan en lossen deze op door samen te werken op een niveau dat voorheen onmogelijk was. Samen zetten zij ideeën om in resultaten zonder het lange, ingewikkelde pad van traditionele ontwikkeling te volgen. Onze klanten profiteren van de innovatiekracht en het concurrentievoordeel dat ons platform met zich meebrengt. We verheugen ons erop te zien wat zij in 2019 met Mendix gaan maken.”

Overname door Siemens
In oktober 2018 is Mendix voor 628 miljoen dollar overgenomen door Siemens AG. Door het “freedom to operate” model dat Siemens hanteert behoudt Mendix de naam, hetzelfde management en de eigen kantoren. Mendix valt daarbij onder de ‘Digital Factory’-divisie van Siemens. Het Mendix-platform wordt ook geïmplementeerd bij andere divisies van Siemens en het feit dat Mendix toegang heeft tot het klantenportfolio van Siemens, draagt naar verwachting bij aan een versnelde groei van Mendix.

Gerelateerde berichten...

X