Technologische doorbraak verkort datarecovery

Softwaredeskundigen van Kroll Ontrack, wereldleider op het gebied van data recovery, hebben een nieuwe technologie ontwikkeld die de benodigde tijd voor het herstellen van versleutelde harde schijven met een hardware- of softwareprobleem drastisch verkort. Dit is een belangrijke doorbraak in het licht van het groeiend aantal cyberaanvallen die het gebruik van versleutelde harde schijven stimuleren. De nieuwe geautomatiseerde decodeertechnologie van het bedrijf maakt het voor ingenieurs mogelijk om alleen die delen van de harde schijf aan te pakken die daadwerkelijk zijn gebruikt terwijl ook het decoderingsproces geautomatiseerd wordt. Dit zorgt voor een drastische verbetering van de gebruikelijke tijd die nodig is voor dataherstel.

Een gemiddeld dataherstelproject van een versleutelde harde schijf kan bij gebruik van de traditionele oplossingen wel vijf dagen duren. CA Technologies schat dat de tijd die hierdoor verloren gaat Noord-Amerikaanse bedrijven $26,5 miljard per jaar kost, en gemiddeld $42.000 per uur volgens Gartner, Inc.

“Simpel gezegd, hoe langer een bedrijf geen toegang heeft tot zijn data, hoe meer geld het verliest,” aldus Jeff Pederson, manager data recovery operations bij Kroll Ontrack. “Wij weten dat onze nieuwe ‘decryption-on-the-fly’ technologie een grote doorbraak betekent in de data recovery-industrie. Deze is immers van invloed op de mate waarin een bedrijf in staat is te herstellen van uitval van de IT of van andere catastrofale gebeurtenissen met minimale schade aan het bedrijf.”

Voor alle versleutelde schijven geldt dat Kroll Ontrack nauw samenwerkt met klanten om de zogenoemde “network credentials” veilig uit te wisselen. De technologie maakt gebruik van specifieke eigen imaging  software om die delen van de schijf met gebruiksgegevens aan te pakken in plaats van een image te maken van de hele schijf. De geautomatiseerde technologie wordt vervolgens gebruikt om die delen te decoderen, waardoor Kroll Ontrack eerder met het herstelproces kan beginnen en het eerder kan afronden. Dit gehele proces verkort het dataherstel van dagen naar uren.

Het gebruik van versleutelde harde schijven groeit gestaag naast een stijging van het aantal cyberaanvallen die cruciale persoons- en bedrijfsgegevens blootleggen. Zo heeft Kroll Ontrack het aantal herstelprojecten van versleutelde harde schijven sinds 2009 meer dan zien verdubbelen.

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten...

X