Thales uitgeroepen tot ‘Overall Leader’ in ‘KuppingerCole Analysts Leadership Compass for Passwordless Authentication’

Thales maakt bekend dat het is uitgeroepen tot ‘Overall Leader’ in het 2022 KuppingerCole Leadership Compass for Passwordless Authentication. Het rapport merkt Thales aan als wereldwijd marktleider in wachtwoordloze authenticatie. Het roemt de oplossing SafeNet Trusted Access vanwege haar ondersteuning voor authenticatie en het beheer van toegangsrechten en beleidsregels. Het analistenbureau prees daarnaast de inzetbaarheid van de oplossing in omgevingen op locatie, haar dashboards en haar aan cyberrisico’s aanpasbare authenticatie.

KuppingerCole voerde een uitvoerige analyse uit van marktspelers en de mogelijkheden van hun oplossingen. Thales kreeg sterke positieve waarderingen voor zijn beveiliging, functionaliteit, marktpositie, financiële kracht en ecosysteem. Het werd niet alleen als ‘Overall Leader’ uitgeroepen, maar kwam ook als winnaar uit de bus in de categorieën ‘Product Leader’, ‘Market Leader’ en ‘Market Champions’.

Inzicht verwerven in het bedreigingslandschap
Het bedreigingslandschap heeft een geavanceerder karakter dan ooit. Organisaties beginnen in te zien dat zij hun authenticatiemogelijkheden moeten uitbreiden om ondersteuning te bieden voor een veel breder scala aan applicaties en typen gebruikers. Volgens de 2022 Thales Access Management Index zegt 48% van alle IT-professionals dat hun organisatie op wachtwoordloze authenticatie is overgestapt.

Een brancheleidende oplossing
SafeNet Trusted Access vereenvoudigt de toegang van gebruikers tot clouddiensten, stroomlijnt het identiteitsbeheer en maakt een einde aan de rompslomp rond wachtwoorden voor IT-afdelingen en gebruikers. De oplossing biedt beheerders een centraal overzicht op de toegang tot alle applicaties. Daarmee kunnen zij waarborgen dat de juiste gebruiker toegang heeft tot de juiste oplossing en met het juiste vertrouwensniveau.

De overname van OneWelcome
Thales nam onlangs OneWelcome over, een Europees leider op het gebied van customer identity & access management (CiaM). Hiermee verwerft Thales een functierijk identiteitsplatform dat organisaties van elke omvang in staat stelt om interne en externe identiteiten te beheren. Daarmee kunnen ze snel nieuwe online bedrijfsactiviteiten ontplooien en de operationele efficiëntie en klantenervaring een boost geven terwijl ze aan de eisen van de wet- en regelgeving voldoen of die zelfs ruimschoots overtreffen.

Sebastien Cano, senior vice president Data Security Solutions bij Thales: “Thales heeft altijd vooropgelopen op het gebied van wachtwoordloze authenticatie. We ontwikkelen oplossingen die tegemoetkomen aan de behoeften van het moderne personeel, of het nu gaat om thuiswerkers of kantoorpersoneel in de frontlinie. Ze stellen bedrijven in elke sector in staat om moderne authenticatie in te zetten voor hun complete IT-ecosysteem. Wachtwoordloze authenticatie vertegenwoordigt een kerncomponent van onze visie op IAM. Dit biedt eindgebruikers een eenvoudigere, veiligere en soepelere ervaring.”

Alejandro Leal, analist bij KuppingerCole Analysts AG: “Geconfronteerd met steeds vernuftiger cyberbedreigingen beginnen organisaties in te zien dat ze hun multi-factorauthenticatie moeten uitbreiden naar een veel breder scala aan gebruikers en applicaties. De waarde van het platform van Thales schuilt in het feit dat het veel uitgebreidere authenticatiemethoden biedt. Organisaties in sterk gereguleerde sectoren die behoefte hebben aan een krachtige MFA-oplossing doen er goed aan om het gebruik van SafeNet Trusted Access Thales te overwegen.”

Gerelateerde berichten...

X