Thales versnelt digitale transformatie betalingsecosysteem in de cloud

Thales payShield 10K ondersteunt de nieuwe Microsoft Azure Payment Hardware Security Module (HSM), die het mogelijk maakt om betalingsapplicaties veilig in Azure te hosten.
payShield 10K zet encryptiesleutels in voor de beveiliging van real-time betalingstransacties.

De oplossing biedt financiële instellingen ondersteuning voor een breed scala aan toepassingsmogelijkheden, zoals het verwerken van betalingen, het verstrekken van aanmeldingscodes voor betalingen en het beschermen van gevoelige informatie.

Thales maakt vandaag bekend dat haar oplossing payShield 10K zal worden ingezet voor Microsoft Azure Payment Hardware Security Module (HSM). Dit is een nieuwe dienst die met behulp van encryptiesleutels beveiliging biedt van real-time betalingsprocessen in Azure. De oplossing, die zich momenteel in een publieke previewfase bevindt, stelt dienstverleners en financiële instellingen in staat om het tempo van de digitale transformatie van hun betalingssystemen in de cloud op te voeren.

De integratie van Thales payShield 10K met Microsoft Azure Payment HSM resulteert in een cloudoplossing die een breed scala aan toepassingen ondersteunt, zoals de verwerking van betalingen, de verstrekking van aanmeldingscodes voor betalingen en de beveiliging van encryptiesleutels, authenticatiegegevens en gevoelige informatie.

“De digitale transformatie van cloudgebaseerde betalingsprocessen biedt financiële instellingen en payment providers aanzienlijke voordelen”, zegt Todd Moore, vice president Encryption Products bij Thales. “De integratie van de payment HSM van Thales met Microsoft Azure Payment HSM biedt optimale bescherming van betalingsprocessen, aangevuld met nieuwe functies als schaalbaarheid, op verbruik gebaseerde tarieven en beheer op afstand.”

“Microsoft Azure Payment HSM maakt het bedrijven veel eenvoudiger om over te stappen naar de cloud. Daarnaast zal het tempo van de digitale transformatie van betalingssystemen op veilige wijze worden opgevoerd”, zegt Devendra Tiwari, senior director Azure Security bij Microsoft. “Met de integratie van payShield 10K komen we de behoeften van onze klanten tegemoet. Tegelijkertijd waarborgen we de veiligheid en integriteit van elke transactie.”

Informatiebeveiliging voor gebruikers van payment HSM’s
De Microsoft Azure Payment HSM-dienst biedt voordelen voor zowel gebruikers van on premises payment HSM’s als voor nieuwkomers binnen het betalingsecosysteem, die vanaf het begin voor een cloud-native strategie kunnen kiezen. Enkele voordelen:

Verbeterde beveiliging en compliance: Microsoft Azure Payment HSM kan worden ingezet als onderdeel van een gevalideerd(e) PCI P2PE/PCI PIN-component of -oplossing om het eenvoudiger te maken voor bedrijven om beveiligingsaudits te doorstaan. De payShield 10K payment HSM’s van Thales zijn gecertificeerd voor FIPS 140-2 Level 3 en PCI HSM v3.

Een door klanten beheerde oplossing in Azure: Azure Payment HSM maakt deel uit van een abonnementsdienst die voorziet in single-tenant HSM’s. De dienst biedt bedrijven volledige grip op en exclusieve toegang tot de HSM. Zodra die aan de klant is toegewezen, heeft Microsoft geen toegang meer tot klantengegevens. En als de HSM niet langer nodig is, worden alle klantengegevens gewist zodra de HSM is vrijgegeven, om de privacy en beveiliging te waarborgen.

Beheer op afstand van payShield 10K HSM’s: Gebruikers van de dienst kunnen een beroep doen op Thales payShield Manager om veilige toegang op afstand tot hun payment HSM’s te krijgen. Deze oplossing maakt standaard deel uit van de dienst. Gebruikers kunnen daarnaast voor diverse abonnementsopties kiezen om tegemoet te komen aan een breed scala aan prestatie- en applicatievereisten. Deze abonnementen kunnen ze snel opwaarderen om aan te sluiten op de groei van hun onderneming.

Gerelateerde berichten...

X