Treant Zorggroep kiest ZIS, EPD en EVD NEXUS

NEXUS Nederland B.V., specialist in het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van EPD- en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen heeft een tienjarig contract getekend met Treant Zorggroep. Deze fusieorganisatie (Scheper Ziekenhuis te Emmen, Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen, Refaja Ziekenhuis te Stadskanaal) gaat over op de volledige NEXUS xCare-productsuite.

Om de samenwerking tussen de ziekenhuizen te optimaliseren heeft Treant Zorggroep gekozen voor één uniform ZIS, EPD en EVD voor alle drie de ziekenhuislocaties, gebaseerd op één geoptimaliseerde NEXUS xCare-omgeving en -database. Hierdoor wordt het mogelijk vanuit verschillende locaties op uniforme wijze te werken. Doordat gebruik wordt gemaakt van één database, is dezelfde informatie altijd op iedere locatie beschikbaar. Met de keuze voor het NEXUS xCare ZIS, EPD en EVD zet Treant Zorggroep een nadrukkelijke stap in haar vernieuwende ICT-koers.

De ziekenhuizen van de Treant Zorggroep beschikken nu over een oplossing, waarbij uitwisseling van informatie met omringende ziekenhuizen eenvoudig gerealiseerd kan worden. Tevens krijgt de Treant Zorggroep, met deze keuze voor NEXUS Nederland, toegang tot het volledige portfolio van de NEXUS Groep (www.nexus-ag.de).

Quote Guus Bruins, lid raad van bestuur Treant Zorggroep: ‘Na de fusie zijn we bezig om te zorgen dat onze specialisten over locaties heen kunnen werken en daarbij omwille van de patiëntveiligheid steeds kunnen beschikken over alle relevante medisch informatie. Met deze nieuwe software bereiken we niet alleen dat doel, maar hebben ook onze verpleegkundigen een goed hulpmiddel waardoor ook de verpleegkundige zorg verder kan verbeteren.’

Marc Sterenberg, commercieel directeur NEXUS Nederland B.V: ‘Deze overeenkomst met Treant Zorggroep betekent een versterking van de aanwezigheid van NEXUS in de noordelijke provincies. Er zijn daar nu vijf ziekenhuizen over op de volledige NEXUS xCare-suite. Het is de bevestiging dat de NEXUS-oplossingen prima passen in een modern zorglandschap waar intensief binnen de keten wordt samengewerkt.’         

De NEXUS xCare-suite is vanuit de basis multidisciplinair en afdelingsoverstijgend en ondersteunt medisch specialisten, verpleegkundigen en alle ondersteunende disciplines met alle actuele medische informatie van de patiënt, zodat tijdens het zorgproces de juiste beslissingen genomen worden. Geen ziekenhuis, afdeling of specialisme is gelijk en daarom kan de NEXUS xCare-suite ingericht worden naar eigen inzichten en processen en kan uitgebreid worden met nieuwe functionaliteit via het geïntegreerde ontwikkel- en integratieplatform.

Gerelateerde berichten...

X