VRDays verbindt de wereldwijde VR/AR Community van 4 tot 6 november

Hoe maak je de verbinding met jouw community in tijden van crisis? Hoe deel je kennis, inspireer je elkaar en sluit je nieuwe deals als je niet kan of mag reizen? Deze vraagstukken zijn voor veel event-organisatoren momenteel een uitdaging.

Voor VRDays Europe, het driedaagse evenement over immersive technologie in business, wetenschap en kunst, leidde het tot de “New Horizons” editie. Met gebruik van diverse platforms zoals Oculus TV, Vimeo, VirBELA, Zoom en een groot aantal satellietevenementen, komt de wereldwijde VR/AR community begin november alsnog samen.

Verspreid over 3 dagen worden meer dan 30 conferentie-sessies via diverse (online) platforms aangeboden. 150+ internationale experts praten over de nieuwste innovaties in de immersive tech-industrie en hoe deze de wereld van morgen kunnen vormen. Tot de laatst toegevoegde sprekers behoren Amy Seidenwurm (Oculus VR for Good), Blake Kammerdiener (SXSW), Doruk Eker (Orb Amsterdam), Francesco Giordana (Netflix), Jason Lovell (PwC UK), A.I. artist and storyteller of the future Karen Palmer, Sophie Kleber (Google), Sallyann Houghton (Epic Games), Tom de Konink (TNO) en Toby Coffey (National Theatre, Londen).

Vision & Impact Conference Livestream vanuit de Kromhouthal in Amsterdam
De Vision & Impact Conferentie, die normaal gesproken plaatsvindt in de Kromhouthal in Amsterdam, wordt nu vanaf deze locatie live gestreamed op Vimeo. De conferentie is dit jaar de plek waar men virtueel samenkomt en *XR-experts praktische cases presenteren die ons vandaag de dag beïnvloeden en de visie voor de toekomst bepalen. Tijdens paneldiscussies en keynotes komen actuele onderwerpen aan bod zoals The Future of Work, VR in Education, Virtual Conferencing en nog veel meer.

Satellietevenementen in- en uit 30 landen
Gloednieuw dit jaar zijn de 30 satellietevenementen die VRDays co-host. VR/AR-fans kunnen deelnemen aan deze kleinschalige coronaproof evenementen die over de hele wereld plaatsvinden en op digitale platforms zoals Microsoft Mixed Reality en Somnium Space. Ze bieden diverse workshops, lezingen, bijzondere VR-ervaringen en de mogelijkheid om te netwerken.

Church of VR is een gratis toegankelijke en unieke VR-experience waarin kijkers kunnen interacteren met diverse bekroonde creatieve projecten. Voor het eerst beschikbaar via Oculus TV en te “betreden” met elke Oculus-headset vanuit huis of tijdens één van de satellietevenementen. De projecten The Cosmic Laughter of Cucci Binaca, The Principle Dancer en Saving My Oasis beleven hun wereldpremière in Church of VR.

Laval Virtual World
Waar je normaal gesproken rondloopt op de trade show in de Kromhouthal, kunnen bezoekers de beurs dit jaar virtueel en met hun eigen gepersonaliseerde avatar bijwonen om elkaar, en de belangrijkste XR tech bedrijven van dit moment te ontmoeten. De beurs vindt plaats in de Laval Virtual World en wordt mogelijk gemaakt door VirBELA.

“VirBELA is verheugd om in samenwerking met VRDays een interessante en innovatieve evenementervaring te bieden. Gasten kunnen nu virtueel communiceren en netwerken net zoals ze zouden doen tijdens een live evenement.” Ted Laatz, VP of Events, VirBELA.

Met een printmagazine, satellietevenementen in en over de hele wereld en via diverse platforms, live gestreamde conferenties op Vimeo, een funding market in Zoom, een virtuele beurs en Oculus TV, laat VRDays zien hoe het evenement van de toekomst eruit kan zien. Met steun van Cleanbox Technology, Creative Europe, Gemeente Amsterdam, HP, Laval Virtual, Oculus, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Vicon en Vive X, blijft VRDays Europe de VR/AR community de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten, kennis te delen, te netwerken en te verbinden. Overal ter wereld.

 

Gerelateerde berichten...

X