Waardering fintech start up RevenYOU schiet omhoog naar 44 miljoen

RevenYOU heeft tegen een waardering van € 44 miljoen een investeringsdeal gesloten van € 2,5 tot 5 miljoen met het Engelse Born2Invest. “Dit geld gaat naar promotie van onze revolutionaire app. Binnenkort kunnen arm en rijk straks gemakkelijk en tegen lage kosten op zeer veel markten hun spaarcenten gaan beleggen. En tegen geringe risico’s”, zegt founder/managing director Michiel Stokman van de Haarlemse fintech start up.

Bij RevenYOU draait alles om algoritmes en kunstmatige intelligentie. Deze technologie vormt de kern van wat het Wereld Economisch Forum (WEF) noemt ‘de vierde economische revolutie’. RevenYOU gebruikt de technologie om beleggen voor iedereen toegankelijk en aantrekkelijk te maken. Het ultieme doel is om wereldwijd miljarden mensen toegang te geven tot gemakkelijker beleggen, met een hoger rendement tegen lagere risico’s.

Een deal als deze tussen RevenYOU en Born2Invest komt een paar keer per jaar voor. Dit past in de ontwikkeling waarbij steeds meer technologiebedrijven zich begeven op de financiële markten. Vrij recent kregen Google, TenCent en Alibaba een bankvergunning. Amazon en Apple zouden spelen met die gedachte. De activiteiten van RevenYOU passen in deze wereldwijde trend, waarbij steeds meer partijen delen van de beleggingsactiviteiten van banken afknabbelen. De ontwikkelingen omtrent het Haarlemse bedrijf nemen wat dat betreft een heuse vlucht. Krap een jaar geleden bedroeg de waarde van RevenYou nog maar € 3,5 miljoen.

“Zelf beleggen is nu ondoenlijk voor mensen die geen uren per dag kunnen besteden aan het bestuderen van price-charts. Zogenoemde ‘private bankers’ hebben hoge instapeisen en lage rendementen. Maar het kan straks anders”, aldus Stokman. “Slechts 27 % van de mensheid heeft nu toegang tot beleggen. Dat kan volgens ons naar 90 %. Onze duidelijke, makkelijk te gebruiken app, automatische handelsalgoritmes, big data en kunstmatige Intelligentie bieden namelijke de oplossing.”

Zodra de RevenYOU-app beschikbaar is, kan iedereen met € 20 in zijn zak gaan beleggen, met dezelfde kennis en intelligentie als de topbeleggers als bijvoorbeeld Goldman Sachs. “Niet wij hebben de wijsheid in pacht, maar het platform dat al het financieel toptalent samenbrengt op een app”, licht Stokman toe. “RevenYOU is de facilitator. Net zoals YouTube niet zelf filmpjes maakt, maken wij geen financiële beleggingen. Dankzij het platform komen de beste algoritmes uit de wereldwijde pool van developers naar boven drijven.”

RevenYOU heeft ook een idealistisch doel. Stokman: “Als iets in de wereld ongelijk is verdeeld, dan is het wel het rendement op kapitaal. De rijken worden rijker, de armen armer. Helaas versnelt dit proces momenteel. Het zou geweldig zijn als door de algoritmes iedereen in de wereld gelijke rendementskansen heeft. Dit is onze missie”

Waarom algoritmes betere beleggers zijn? Bedrijven als Goldman Sachs, JP Morgan, IMC en Optiver doen niets anders dan algoritmisch beleggen. Handmatig beleggen is iets voor particulieren. Stokman: “Technologie kan sommige dingen gewoon beter. Een voorbeeld: het vliegtuig en de lift zijn de veiligste vervoersmiddelen ter wereld. Het veiligheidssysteem van een trein is algoritmisch. Onze dijken worden bewaakt met algoritmes. Wie veilig wil beleggen, wil dus beleggen met algoritmes. Want algoritmes kunnen zelfs paniek op markten meten en daarop handig inspelen.”

Born2Invest, een grote naam in de digitale marketingwereld. Met Born2Invest als partner en investeerder maakt niet alleen de waardering van RevenYOU een reuzensprong, maar zo komen ook de ambitieuze doelen van RevenYOU steeds dichterbij. Born2Invest ceo Dom Einhorn: “Voor ons is RevenYOU een prachtige aanvulling op ons portfolio. Wij investeren alleen in nieuwe technologie die beschikbaar zijn voor miljoenenpubliek. RevenYOU biedt dit.”

Gerelateerde berichten...

X