Workday kondigt aan HiredScore te willen overnemen

Workday, Inc. (NASDAQ:WDAY), een leidende leverancier van oplossingen om organisaties te helpen hun personeel en kapitaal te beheren, heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van HiredScore, leverancier van AI-gestuurde talent orkestratie-oplossingen die bedrijven in staat stellen om datagestuurde inzichten te gebruiken om wervings- en talentmobiliteitsprocessen te verbeteren.

De combinatie van Workday Talent Management, Workday Skills Cloud en HiredScore’s Talent Orchestration oplossingen zal klanten voorzien van een uitgebreid, transparant en intelligent aanbod op het gebied van talentacquisitie en interne mobiliteit, zodat ze beter kunnen inspelen op hun voortdurend veranderende personeelsbehoeften.

“Mensen vormen het hart van elke organisatie en investeren in nieuwe en innovatieve manieren om het potentieel van talent te ontsluiten is belangrijker dan ooit”, zegt Carl Eschenbach, CEO van Workday. “HiredScore is de perfecte aanvulling op ons productportfolio waarmee we AI-oplossingen willen bieden die echte zakelijke waarde leveren voor onze klanten. De combinatie van onze AI-technologieën die mensen in centraal houden, samen met een diep begrip van het personeelsbestand, zal organisaties helpen om te gedijen en voortgang te boeken.”

“We staan pas aan het begin van het ontdekken van de mogelijkheden van verantwoorde AI in personeelsbeheer, en hoe organisaties het efficiënter en effectiever kunnen inzetten om HR-transformatiedoelen met betrekking tot werving en werknemerservaringen te realiseren”, zegt Athena Karp, oprichter en CEO van HiredScore. “Door onze inspanningen en innovaties te combineren met Workday, zijn we in staat om nog meer waarde te leveren aan bedrijven over de hele wereld bij het opbouwen van hun toekomstige HR-functie.”

Een transformatieve oplossing voor talentbehoeften
Nu werkgevers worstelen om het talent te vinden dat ze nodig hebben en naar verwachting een kwart van de banen de komende vijf jaar zal veranderen, worden HR-leiders geconfronteerd met een steeds complexere arbeidsmarkt. De combinatie van Workday en HiredScore biedt organisaties een uitgebreide en intelligente oplossing voor talentacquisitie en interne mobiliteit om hen te helpen gelijke tred te houden met het groeiende personeelsbestand en de zakelijke eisen. Dit omvat bijvoorbeeld:

  • Verantwoorde AI inzetten om wervingsuitdagingen op te lossen: Omdat beide bedrijven zich inzetten voor verantwoorde AI en de mens centraal stellen in de besluitvorming, zal het gezamenlijke aanbod klanten een uitlegbare en betrouwbare manier bieden om talent uit hun hele talent-ecosysteem te matchen, aan te nemen en te beheren
  • De levenscyclus van talent beter beheren: Om HR-leiders te helpen de holistische visie op de talent lifecycle te beheren, bieden Workday en HiredScore een gecombineerd aanbod dat recruiters beter in staat stelt om data te gebruiken om talent te koppelen aan openstaande kansen. Dit omvat oplossingen die helpen bij het identificeren van kandidaten wier vaardigheden en ervaring het meest aansluiten bij de openstaande vacatures, het versnellen van screening met behulp van datagestuurde inzichten en het identificeren van passieve kandidaten – ook binnen het talentenecosysteem. Het aanbod zal ook zorgen voor een verbeterde interne mobiliteit en bijscholing door werknemers te helpen gemakkelijker nieuwe kansen binnen hun bedrijf te identificeren en zich erop voor te bereiden
  • De ervaring van recruiters verbeteren: Het gecombineerde aanbod van Workday en HiredScore zal bedrijven helpen hun inspanningen voor het werven van talent efficiënter te maken door het stroomlijnen en versnellen van wervingsprocessen via geautomatiseerde meldingen, begeleide ervaringen en aanbevolen actie-items, allemaal binnen hun workflow.

Details met betrekking tot de voorgestelde overname van HiredScore
De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van Workday’s fiscale jaar 2025, eindigend op 30 april 2024, onder voorbehoud van het voldoen aan gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder vereiste goedkeuringen van regelgevende instanties. Orrick treedt op als juridisch adviseur van Workday en Cooley treedt op als juridisch adviseur van HiredScore en haar aandeelhouders.

Gerelateerde berichten...