Ymor en Dimpact realiseren grip op gemeentelijke ketens

Om grip en controle te krijgen op de prestatie van haar applicatieketens, heeft Dimpact gekozen voor KetenbewakingTM van Ymor. Hiermee wordt de performance van applicaties bij de 34 aangesloten gemeenten objectief gemeten en inzichtelijk gemaakt.

Binnen de coöperatieve verenging Dimpact wordt door 34 gemeenten samengewerkt aan een efficiënte dienstverlening en bedrijfsvoering. Onderdeel van deze samenwerking is de ‘digitale bodemplaat’, waarmee Dimpact haar leden voorziet van ingekochte functionaliteiten om hun digitale diensten te optimaliseren.

Digitalisering vraagt om goede performance Om zaakgericht te kunnen werken is een goede performance van deze digitale onderlaag een noodzakelijke voorwaarde voor de lidgemeenten. Op dit moment worden 34 applicatieketens door Dimpact gefaciliteerd. De applicaties worden ondersteund door verschillende leveranciers en vanuit verschillende decentrale omgevingen benaderd. Indien een applicatie niet optimaal presteert is het dan ook niet helder waar het probleem zich bevindt. René Bal, directeur-bestuurder Dimpact: “Door als centrale opdrachtgever verantwoordelijkheid te nemen voor onze integrale ketens, kunnen we een objectieve terugkoppeling geven aan onze leden. Met behulp van de monitoring weten we precies waar en bij welke partij in de keten er bijgestuurd moet worden.”

Objectiveren van prestaties Grip hebben op een keten en proactief handelen op incidenten zijn onmogelijk zonder feitelijke metingen. Tot op heden ontbrak het zowel het regiebureau als de gemeenten aan deze objectieve meetgegevens. Als onafhankelijke dienstverlener biedt Ymor hier uitkomst. Martin van den Berge, directeur Ymor, legt uit wat dat praktisch gezien betekent: “Wij zetten een dashboard neer bij Dimpact waarop zij 24/7 direct kunnen aflezen hoe de keten presteert. Zijn de prestaties onder de maat? Dan kunnen we aantonen waar het zit. Vervolgens kan hierop geacteerd worden door Dimpact en/of de gemeente.”

Testen van nieuwe releases Naast de continue monitoring zal Ymor ook toekomstige releases valideren. Er wordt dan vanuit zowel Dimpact als vanuit de gemeenten gekeken hoe de applicatie presteert onder een bepaalde belasting. Indien er effecten ontstaan op de performance of beschikbaarheid van de applicatie kan nog voor de live gang ingegrepen worden.
Beide partijen kijken uit naar een duurzame samenwerking waarvan de eindgebruikers bij de lidgemeenten al op korte termijn de vruchten kunnen plukken.

Gerelateerde berichten...