Yoast sluit zich aan bij NLdigital

Yoast heeft zich aangesloten bij het collectief NLdigital. Hierin verenigen Nederlandse bedrijven zich die de digitale transformatie mogelijk maken. Yoast heeft als wereldwijde speler op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) software en lesmateriaal een grote rol in de digitale economie en neemt met deze stap extra verantwoordelijkheid om bij te dragen aan dit nationale ecosysteem.

Yoast is niet de minste als het gaat om het faciliteren van en bijdragen aan de digitale economie – ver buiten de landgrenzen. Momenteel gebruiken meer dan 12 miljoen WordPress websites de SEO software van Yoast. Naast betaalde varianten, is deze populaire plugin van Yoast inclusief bijbehorende online Yoast SEO academy, gratis te gebruiken. Onlangs lanceerde het bedrijf vergelijkbare software voor het wereldwijd snelst groeiende ecommerce platform Shopify. Dit alles aangewakkerd door haar missie SEO for everyone en belangrijkste kernwaarde van het bedrijf: making the web better.

De deelname aan NLdigital zou je daarom een schoolvoorbeeld van ‘practice what you preach’ kunnen noemen. Met dit lidmaatschap neemt Yoast extra verantwoordelijkheid om het web in het algemeen nog verder te verbeteren en toegankelijk te maken voor iedereen. Yoasters hebben een sterke mening als het gaat om de infrastructuur en het ecosysteem van de digitale economie. Naast het verbeteren van het web, zijn inclusiviteit en diversiteit belangrijke pijlers binnen het bedrijf. Wie een mening heeft, moet ook aan tafel gaan zitten – vindt Operationeel Directeur Chaya Oosterbroek:

“Voor ons is inclusiviteit en diversiteit de norm en dat betekent dat we onszelf continu in de spiegel aankijken, onszelf toetsen en doorlopend het gesprek voeren hierover. Een inclusief en divers beleid is altijd in beweging! We hopen via NLdigital onze eigen kennis over deze onderwerpen te kunnen delen en te leren van andere leden.”
aldus Chaya Oosterbroek.

NLdigital vertegenwoordigt de belangen van de digitale sector bij de overheid, zowel in Nederland als op Europees niveau. Leden dragen standpunten aan ter verbetering van de sector, het ondernemingsklimaat en de Nederlandse economie in het algemeen. Standpunten variëren van digitalisering in het onderwijs tot het CO2 neutraal maken van de sector en van digitale weerbaarheid (cyber security) en dus het inclusief maken van de sector. Ze zijn blij met de komst van Yoast:

Lotte de Bruin, directeur NLdigital: “Wij zijn trots dat Yoast, een bedrijf dat voorop loopt op een thema dat ons erg aan het hart ligt Diversiteit en Inclusie, ervoor heeft gekozen om lid te worden en zich inzet / ons ondersteunt om de IT-sector inclusiever te maken.”

Meer informatie over het lidmaatschap van Yoast aan NLdigital vind je hier: https://yoa.st/nldigital

Gerelateerde berichten...

X