Zscaler voorziet al zijn datacenters en kantoren van 100% duurzame energie

Zscaler, leider in cloudbeveiliging, kondigt aan dat het gebruikmaakt van 100% duurzame energie voor al zijn kantoren en 150+ datacenters die de Zscaler Zero Trust Exchange draaien. Het bedrijf heeft dit bereikt door een combinatie van direct aangekochte duurzame energie en duurzame energie credits (RECs).

Zscaler’s efficiënte cloudgebaseerde architectuur maakt het voor klanten mogelijk om hun security-staat en de gebruikerservaring te verbeteren, terwijl het de noodzaak verkleint om hardware te kopen, onderhouden en draaien. Hierdoor kunnen klanten de overhead van hun IT-apparaten, en het daarbij behorende energieverbruik, verminderen.

Zscaler hanteert een methodische aanpak om zijn impact op het milieu aan te pakken. Het bedrijf heeft zijn cloudbeveiliging-platform gebouwd in meer dan 150 datacenters die strategisch geplaatst zijn waar klanten zich bevinden. Terwijl 78% van de energie die gebruikt werd om de meer dan 190 miljard security-transacties per dag te verwerken vanaf oktober uit duurzame bronnen kwam, was er nog steeds ruimte voor verbetering. Zscaler wist 100% duurzame energie te bereiken door de aankoop van hoge kwaliteit RECs van projecten zoals wind- en zonneparken. Deze RECs zijn gelijk aan het verwachte energieverbruik van Zscaler’s kantoren en datacenters voor het kalenderjaar 2021. Zscaler is van plan om jaarlijks 100% duurzame energie in te kopen voor zijn wereldwijde kantoren en datacenters ten behoeve van zijn klanten. Het ESG (Environmental/Social/Governance)-programma van Zscaler kwantificeert zijn bredere CO2-voetafdruk, inclusief andere Scope 3-emissies, en ontwikkelt een route naar netto nul uitstoot van broeikasgassen.

“Bij Zscaler willen we een betekenisvolle verandering creëren voor onze klanten en onze planeet”, zegt Amit Sinha, President, CTO en bestuurslid bij Zscaler. “Zscaler heeft een lange staat van dienst als het gaat om het stimuleren van technologische innovatie via de cloud, die nu 100% duurzame energie gebruikt. Met de stappen die we nu hebben gezet, ondersteunt Zscaler de doelstellingen van klanten om Zero Trust-beveiliging toe te passen en de CO2-uitstoot te elimineren die gepaard gaat met de energie die wordt gebruikt voor hun beveiligingsprogramma.We zullen de efficiëntie van onze architectuur en infrastructuur blijven verbeteren om ons steentje bij te dragen aan de aanpak van klimaatverandering.”

 

Gerelateerde berichten...

X