Bol neem Cycloon over: fietsbezorging van grotere pakketten

Fietskoeriers op straat

Webwinkel Bol.com mag van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) fietskoeriersdienst Cycloon overnemen. Dat betekent dat de fietsbezorging van de webwinkel gaat uitbreiden. In de tweede helft van dit jaar worden grotere pakketten in plaats van met een busje nu ook op de fiets rondgebracht.

Het gaat om pakketten met een maximale afmeting van een grote Airfryer. Grotere pakketten komen nog steeds per bestelbus. Het overnamebedrag is niet bekend.

Duurzamer

Met de overname wil de webwinkel duurzamer worden. Want momenteel is de bezorging van een kwart van de bestelde pakjes nog duurzaam. En dat kwart geldt voornamelijk voor kleine pakjes die de postbode op de fiets of wandelend kan rondbrengen. De inzet van fietskoeriers voor pakjes van Bol is dus sowieso een nieuw fenomeen.

Cycloon zelf loopt al een aantal jaren mee. Het bedrijf doet de fietsbezorging tot nu toe in 75 Nederlandse steden en heeft daarvoor zeker achthonderd fietskoeriers in (vaste) dienst. De fietskoeriersdienst blijft (voorlopig) onder eigen naam opereren. Ook blijven ze hun eigen klanten bedienen. Het werk voor Bol komt er dus bij. Cycloon verwacht dan ook een forse groei.

Bol.com is onderdeel van Ahold Delhaize. Of de overname voor de rest van het concern iets gaat betekenen is nog niet duidelijk. Wel is helder dat Bol in vier jaar tijd alle aandelen van Cycloon gaat overnemen.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X