De 5 grootste voordelen van Managed Services

 

Ben jij de baas binnen een bedrijf of zo’n creatieve duizendpoot die het liefst aan het typen is? Of organiseer je graag en wil je ervoor zorgen dat jouw team het goed naar zijn heeft? Dan heb je waarschijnlijk weinig affectie met de IT binnen jouw bedrijf. De ‘nerdy’ kant van een bedrijf is voor veel mensen een ver van hun bed show. Wat te denken van de ongelooflijk moeilijke en niet uit te spreken woorden? Er lijkt soms geen touw aan vast te knopen.

Het is daarom ook een flinke uitdaging, als je besluit dit allemaal zelf op je te willen nemen. Het lijkt daarom verstandiger dit gedeelte van de zaak uit te besteden. Wist je dat hier speciale bedrijven voor zijn? Bedrijven die het volledige IT-beheer overnemen, ook wel managed services genoemd. In dit artikel vertellen we over de 5 grootste voordelen hiervan.

Wat zijn Managed Services?

Om je iets meer op weg te helpen leggen we je eerst uit wat Managed Service precies zijn. Dit zijn services, waarbij een bedrijf een deel of het volledige IT-beheer van jou overneemt. Een zogenoemde managed service provider (MSP) beheert de IT omgeving van je bedrijf met het doel dit te optimaliseren en de kans op problemen de minimaliseren. Deze diensten worden veelal middels een abonnement aangeboden, waardoor jij in ieder geval 1 zorg minder hebt. Zo kun je jezelf en collega’s in ieder geval laten focussen op hetgeen waar ze echt goed in zijn.

De 5 voordelen

Hoogwaardige technologie
Voordeel 1 van het gebruik maken van Managed Services is het feit dat deze specialisten gebruik maken van de meest moderne technieken en apparaten. Het gebruik maken van deze technologie kost nu eenmaal een hoop geld. Iets dat je als bedrijf het liefste niet doen, aangezien er veel onderdelen aan vast zitten waar ze toch niets mee doen. Maar voor een specialist die de IT van meerdere bedrijven beheert is dit natuurlijk een geweldige uitkomst. En ja, wie iets meer betaald heeft nu vaak iets betere middelen tot zijn of haar beschikking.

Snel beschikbaar na downtime
Het is iets wat je absoluut niet wilt als bedrijf, maar het kan voorkomen dat je hele systeem plotseling uitvalt. Dit wordt ook wel downtime genoemd. Je wilt de zaak natuurlijk het liefst altijd door laten draaien, oftewel business continuity. Zomaar een van de onderdelen waar een MSP’er zich voor laat lenen. Dit voorkomt stress en gedoe en voor het gegeven dat je niet opeens stil komt te zitten.

De veiligheid van je bedrijf
Misschien heb je ooit zelf wel eens staat tobben met de instellingen van een laptop of systeem, waarbij je jezelf echt afvroeg of je dit nu wel moet doen. Soms kan met één verkeerde klik op de knop een bepaald onderdeel volledig verziekt worden. Ga hier dan ook niet zelf mee aan de slag. Voor de veiligheid van het bedrijf is het raadzaam hier alleen iemand naar te laten kijken die hier ook echt verstand van heeft.

De beschikbaarheid
Als jijzelf of iemand die je in dienst hebt af en toe ook omkijkt naar het IT-beheer, dan kan het voorkomen dat deze persoon hier niet volledig op gefocust is. Er moet namelijk ook tijd aan andere zaken worden gegeven. Een MSP’er is altijd beschikbaar en kan iets direct oplossen als het nodig is. Op deze manier verzeker je jezelf of het bedrijf ervan dat eventuele problemen snel worden opgelost.

Kosten
Kosten is zo’n woord waar je als bedrijf liever niet over praat. Simpelweg omdat je ze niet wilt hebben. En zeker geen onverwachte. Als er plotseling een probleem op komt zetten, dan is de kans groot dat je hier iemand voor moet inhuren en zomaar weer een factuurtje mag gaan aftikken. Met een abonnement op Managed Services weet je zeker dat je ten eerste minder problemen tegenkomt en dat je gewoon vaste kosten hebt die niet veranderen.

Focussen op waar je echt goed in bent

Je hebt in dit artikel gelezen over Managed Services. Je weet nu wat het is, wat zij zoal doen en wat de 5 grootste voordelen hiervan zijn. Waar het op neerkomt is dat een MSP’er heel veel tijd en zorgen bij je wegneemt, door altijd up-to-date te zijn met bepaalde technologieën.

Daarnaast kunnen zij direct handelen bij een probleem en heb je geen plotselinge problemen met extra kosten of een systeem dat simpelweg even niet wil werken. Op deze manier blijft jouw bedrijf altijd draaiende en kun jij jezelf en collega’s volledig laten focussen op waar ze echt goed in zijn. Geen gek idee, toch!?

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X