Hoe werk je als bedrijf slim en efficiënt met WEBFLEET management?

Ondernemers met een eigen wagenpark, maken de laatste jaren steeds meer gebruik van het systeem van Webfleet Solutions. Het toenemende gebruik komt doordat men steeds meer de vele voordelen ervan inziet. Als ondernemer bespaar je veel geld, veel tijd omdat je efficiënter kan werken en je de chauffeurs direct van feedback op hun rijgedrag kunt voorzien. Hoe werkt nu eigenlijk een WEBFLEET fleet management systeem? In dit artikel volgt een uitleg met de technische ins en outs over de nieuwe manier om de voertuigen van je wagenpark te volgen.

 

Hoe werkt Webfleet Solutions?

De grote vraag bij veel mensen is, hoe het mogelijk is dat voertuigen te volgen zijn op afstand. Het antwoord daarop is een GPS volgsysteem. Dit volgsysteem verbindt bewegende objecten door een connectie tussen satellieten en radiosignalen. Als je als chauffeur onderweg bent, kun je door middel van een GPS ontvanger je eigen positie bepalen. De satelliet koppelt weer terug waar je je bevindt. Een GPS ontvanger is daarom een communicatiemiddel. Voertuigen zijn dus te traceren door een GPS ontvanger in het voertuig. Door middel van cloud based software, maakt de ontvanger niet alleen verbinding met de routeplanner in het voertuig zelf. Ook op kantoor zijn de chauffeurs en het voertuig te traceren.

 

Verbinding tussen chauffeurs en kantoorpersoneel

Het systeem van Webfleet Solutions is naast de GPS ontvanger vaak ook uitgerust met een GSM verbinding. Denk hierbij aan een 4G-verbinding, bekend van de mobiele telefoon. Hiermee worden de coördinaten van het voertuig verzonden. Ons geavanceerde WEBFLEET systeem heeft een uitstekende verbinding met de satellieten en het 4G-netwerk. Door de snelle communicatie tussen satelliet, ontvanger en interface zijn de voertuigen letterlijk tot op de minuut te volgen.

 

In het volgsysteem is ook een g-krachtsensor ingebouwd. Hiermee detecteer je acceleratie, plotselinge bewegingen, de snelheid en het stationair draaien van de voertuigen. Als supply chain manager krijg je inzichtelijk welke acties van chauffeurs veel tijd, geld of benzine kosten. Door slimme rapportage kun je bestuurders slimmer en korter laten rijden. Het is daarnaast mogelijk om de chauffeurs snel van feedback te voorzien op hun rijgedrag. Webfleet Solutions biedt dus alle mogelijkheden om de prestaties van het wagenpark te verbeteren.

 

Wat is er nog meer mogelijk met WEBFLEET fleet management?

WEBFLEET laat niet alleen de chauffeurs efficiënter rijden. Door de geavanceerde tracking en tracing methodes, worden backoffice-systemen verrijkt met data over aankomst- en vertrektijden, het aantal gereden kilometers en de snelheid per uur. Bovendien is er geen technische kennis nodig om dit bij te kunnen houden. Door API en SDK integratie is er met tientallen apps verbinding mogelijk. Zo kan het backoffice-personeel fijn werken in een overzichtelijke omgeving.

 

Ook zijn er methoden om de staat van de voertuigen zelf te achterhalen. Via bluetooth verbindingssystemen kun je bijvoorbeeld meer te weten komen over de bandenspanning en de temperatuur. Het systeem van Webfleet Solutions geeft zo ook een seintje wanneer het tijd is om de olie te verversen of wanneer de benzine bijna op is. Kortom, WEBFLEET helpt je de voertuigen in het wagenpark beter te kunnen onderhouden, hetgeen jou als ondernemer op den duur geld bespaart.

 

Gerelateerde berichten...

X