DDA blij met vervanger Safe Harbor

safe harbor, letterlijk

De Nederlandse brancheorganisatie voor datacenters, de Dutch Datacenter Association (DDA), is blij met het EU US Privacy Shield dat op 2 februari jl. gepresenteerd werd door de Europese Commissie ter vervanging van het vorig jaar ongeldig verklaarde Safe Harbor.

‘Het is goed dat men tot overeenstemming is gekomen. Nederland is met haar vele datacenters een belangrijk landings- en distributie-punt van data voor veel Amerikaans bedrijven. Als digitale mainport, de Digital Gateway to Europe, was een snelle oplossing voor het wegvallen van Safe Harbour nodig, gezien het belang voor onze samenleving en onze economie. We zijn dus blij met dit nieuws’, aldus Stijn Grove, directeur DDA.

Hoewel de verdere uitwerking van het verdrag nog op zich laat wachten, gaat de DDA er van uit dat deze voldoende juridische grond zal geven voor de uitwisseling van privacy gevoelige gegevens van Europese burgers tussen de EU en de V.S. DDA directeur Grove: ‘We blijven het verdere proces nauwgezet volgen. Gezien de resultaten die nu geboekt zijn, hebben we alle vertrouwen in een goede verdere uitwerking van Privacy Shield’

 

Gerelateerde berichten...