Uit onderzoek van ESG blijkt dat steeds meer organisaties bewust kiezen voor hyperconverged infrastructure (HCI)-oplossingen als ze hun datacenter willen actualiseren. 70% van de ondervraagden geeft aan dat ze hun moderne applicatie omgevingen in hybride clouds willen laten draaien.
94% van de ondervraagde organisaties zegt gebruik te maken van een of meerdere public cloud services. Ondanks dat de beweging richting cloud snel gaat, stappen veel organisaties af van een cloud-first strategie. Meer dan de helft (53%) van de organisaties overweegt zowel on-premises-, private en public cloud omgevingen voordat ze een applicatie implementeren.
Hyperconverged? HPE SimpliVity?
Wellicht vraagt u zich af wat HCI ofwel hyperconverged Infrastructure is. Daarom een korte introductie: HPE SimpliVity is een flexibele, compacte IT architectuur die u in een datacenter plaatst. Daarmee creëert u eenvoudig uw private cloud. U bent net zo flexibel als in een public cloud met als voordelen dat het uw eigen bedrijfsomgeving is, de kosten doorgaans aanzienlijk lager zijn, het beheer veel eenvoudiger is en u beschikt over hele slimme toepassingen die ervoor zorgen dat uw ICT het altijd doet. AI-gestuurde intelligentie en ingebouwde databescherming en noodherstel zorgen voor een bijzonder hoge betrouwbaarheid. Op het moment dat u deze oplossing op twee verschillende locaties plaatst, wordt data slim en snel gedupliceerd en beschikt u over extreem hoge beschikbaarheid. Lemontree heeft HPE SimpliVity al bij vele klanten geïmplementeerd in de zorg, productie, transport, retail en andere bedrijven die de voordelen van public cloud zoeken maar niet voor financiële verassingen willen komen te staan. In de sectie klantverhalen van Lemontree leest u veel mooie cases die zijn gebouwd op SimpliVity.
Agility en complexiteit
Organisaties geven aan wendbaar te willen zijn als het gaat om de omgeving waar de applicaties draaien. 64% van de respondenten geeft aan dat hun IT-omgeving (mede door deze gewenste flexibiliteit) complexer is dan enkele jaren geleden. Voor het beheren van hybride omgevingen, waarbij on-premises omgevingen worden gecombineerd met cloudgebaseerde diensten, is brede en diepe kennis nodig. Organisaties hebben vaak afzonderlijke kennisteams rondom diensten en applicaties. Dit leidt tot kennissilo’s, met als risico dat je gebonden bent aan specifieke cloudomgevingen.
Organisaties moeten afzonderlijke investeringen doen in locale- en cloudomgevingen, wat al gauw leidt tot verspilde en versnipperde uitgaven. Door de silo’s ontstaan verschillende beheertools, services en platforms die het managen van kosten lastig maakt. Dit zorgt ervoor dat kosten, met name als het gaat om de public cloud, snel boven het budget uitkomen.
Hoe HPE SimpliVity helpt bij ransomware
Bij een cyberaanval proberen ongenode gasten uiteraard het back-up systeem en snapshots aan te vallen, zodat bij het blokkeren van het bedrijfsnetwerk niet kan worden teruggegrepen naar een restore. Bij HPE SimpliVity is het fysiek onmogelijk dat ransomware bij de back-up oplossing komt. Daardoor kan bij ransomware de back-up worden teruggezet, waarna de functionaliteit is hersteld. Overigens is deze restore, in tegenstelling tot bijna alle andere back-up oplossingen, heel eenvoudig tussendoor te testen.
Nu zult u vast denken: maar ik kan bij mijn cloudoplossing toch ook de back-up terugzetten? Dat klopt wellicht als deze back-up niet aangetast is en goed werkt. Alleen moet deze restore dan over de datalijn en daardoor gaat dit terugzetten uren tot dagen duren. En dat is veel te lang als uw core bedrijfsprocessen afhankelijk zijn van ICT. Bovendien bent u dan mogelijk dagen werk kwijt, wat niet in euro’s valt uit te drukken. Bij HPE SimpliVity zet u ongeveer een terabyte aan informatie terug in 60 seconden. En die snelheid, plus het feit dat uw back-up niet wordt aangetast, maakt HPE SimpliVity nog interessanter.
HCI
Eerder deze maand maakte Lemontree een speciale uitzending, gepresenteerd door Fabienne de Vries waarin wordt uitgelegd wat Hyperconverged IT is, wat de voordelen kunnen zijn en wanneer deze vorm van IT interessant is. Ook komen klanten aan het woord om te vertellen hoe zij van hyperconverged IT profiteren. De uitzending is nu hier te bekijken.
Business case maken
Bedrijven die vragen hebben over deze snelgroeiende vorm van IT kunnen een business case laten maken waarin de voordelen en besparingen in beeld worden gebracht. Zo blijkt vaak dat HCI naast een lagere factuur tot aanzienlijke kostenreducties leidt door tijdsbesparing vanwege vereenvoudiging, besparingen op dure expertise en door de snelheid van opzet en migratie van nieuwe functionaliteit. Naast kostenbesparingen zijn vooral de hoge beschikbaarheid, moderne functies (Edge, ROBO, AI, zelflerende infrastructuur) en supersnel herstel bij calamiteiten belangrijke redenen voor bedrijven om deze vorm van ICT te kiezen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij Lemontree een business case aan te vragen.
Lees ook:
- Strip om bewustwording ransomware te vergroten
- HPE SimpliVity blijkt sterk wapen tegen Ransomware