ING schrapt banen en legt ICT-project Maggie stil

bank bankdata bankpas

Het derde kwartaal van dit jaar was voor ING niet al te best. De winst van de bank kromp namelijk fors met 41,4 procent naar 788 miljoen euro. Dat maakte de bank gisteren bekend. Daardoor verdwijnen banen en wordt het ICT-project Maggie dat 140 miljoen euro zou kosten, gestopt.

De grote winstdaling werd onder meer veroorzaakt door een afboeking van 370 miljoen euro. De bank boekte in het derde kwartaal een omzet van 4,29 miljard euro. Dat is 7,3 procent minder dan in dezelfde periode in 2019.

De bank hoefde minder geld in kas te houden voor ondernemers die niet in staat blijken te zijn hun lening af te betalen. ING had voor dergelijke gevallen een bedrag van 469 miljoen euro in kas. Vorig kwartaal was dat 1,3 miljard euro. Als gevolg van de dalende cijfers verdwijnen er bij de bank tot eind 2021 in elk geval duizend arbeidsplaatsen.

ICT-project Maggie

ICT-project Maggie is goed voor zo’n 40 procent van de krimp in arbeidsplaatsen. Met Maggie was het de bedoeling dat banksystemen in een aantal Zuid-Europese landen beter op elkaar afgestemd zouden worden. Nu dat project wil de bank terugvallen op al bestaande systemen. ICT-project Maggie was een initiatief van de vorige ING-topman van Ralph Hamers.

Naast de krimp om Maggie verdwijnen er als gevolg van de krimp sluiting van een aantal bankkantoren. Vooral in Azië en Zuid-Amerika gaan er filialen verdwijnen. Dat zijn vooral de Wholesale Banking-activiteiten die zich richten op het verlenen van financiële diensten aan grotere zakelijke klanten.

Hoe de krimp in arbeidsplaatsen verdeeld zullen worden is nog niet helemaal duidelijk. Het is niet uit te sluiten dat er Nederlandse arbeidsplaatsen bij zitten, maar het baanverlies zal grotendeels in het buitenland liggen.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X