ING tweede met geld uit de muur met cashcode

financiële

Met een speciale cashcode kunnen klanten van ING vanaf deze week contant geld uit de muur halen. De code is op te vragen via de app van de bank. ING is na ABN AMEO de tweede bank die dit systeem werkend heeft. Met de code kun je per dag maximaal 100 euro opnemen.

Klanten kunnen een cashcode aanmaken door in de app van de bank onderin het scherm op de knop ‘Service’ te klikken. Daarna ga je naar ‘Je Rekening’ en daar vind je de knop ‘Cash met een code’. Vervolgens ontvangt de klant een code om contant geld te kunnen pinnen bij Geldmaat-automaten. Dat moet wel binnen een uur gebeuren. Daarna is de code niet meer geldig.

Voorheen kon je een dergelijke code alleen opvragen bij een servicepunt of bankkantoor en was alleen voor klanten die hun pas kwijt waren of waarvan de pas gestolen was.

Bij ABN AMRO, de eerste bank met een dergelijk systeem, kunnen klanten  sinds het vierde kwartaal van 2021 al contant geld uit de automaat halen met hun mobiel. De klant krijgt via de bank-app een QR-code. De klant kan bij Geldmaat de optie ‘Opnemen zonder betaalpas’ kiezen. Per keer kunen klanten 500 euro contant pinnen.

Nu deze twee banken systemen met een soort cashcode hebben is de verwachting dat andere banken zullen volgen.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...