IT-leiders doen beroep op onderwijsminister: Vol inzetten op digitale vaardigheid

De ontwikkelingen in de IT en technologie vragen om aanpassing van de leerstof op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. En dat is niet alleen vanwege de noodzaak van technologievaardige burgers. Ook omdat de IT-branche nu al tienduizenden kundige en vaardige mensen mist.

Deze oproep aan onderwijsminister Arie Slob stelden directeur-initiatiefnemer Ronilla Snellen van Stichting FutureNL en KPN-CIO Bouke Hoving tijdens het openingsdiner van CIODAY2018.

Ze vragen de minister vol in te zetten op digitale vaardigheid op school. De oproepers krijgen steun van 130 hoge Nederlandse IT-functionarissen.

 

CIODAY2018

Stichting FutureNL zorgt dat jonge mensen opgeleid worden voor de beroepen en maatschappij van de toekomst, niet voor die van het verleden. Tijdens CIODAY2018, de jaarlijkse bijeenkomst van zo’n 800 Nederlandse CIO’s en hoge IT-functionarissen, betuigden ruim 130 Nederlandse CIO’s, CDO’s en IT-industrieleiders maandagavond hun steun aan de digitale onderwijsmissie.

Stichtingsdirecteur Ronilla Snellen en de vorig jaar tot CIO of the Year uitgeroepen Bouke Hoving riepen de Nederlandse IT-leiderscommunity op om collega-CxO’s te enthousiasmeren voor het ambassadeurschap richting de directies van de scholen van hun kinderen,. Maar ook voor het verkrijgen van de benodigde laptops, en tekenen van de gezamenlijke brief naar de minister. Daaraan werd massaal gehoor gegeven.

“Geweldig dat we dit met elkaar hebben kunnen realiseren”, aldus Snellen. “Dat zoveel toonaangevende Nederlandse bedrijven en leiders een dergelijk appèl ondersteunen  maakt absoluut indruk.”

 

Digitaal versnellen

KPN-CIO Bouke Hoving stelde dat we als Nederland onze kans om digitaal en technologisch te kunnen versnellen beperken, wanneer we de digitale vaardigheid in het onderwijs niet serieus nemen. “De overheid moet met behulp van het bedrijfsleven het laatste zetje gaan geven om de adoptiegraad te verhogen en de boel echt op gang brengen.”

FutureNL heeft steun van een zware raad van advies. Daarin zitten Constantijn van Oranje (StartupDelta), Janneke Niessen (Inspiring Fifty), Pieter Zwart (Coolblue), Anka Mulder (Saxion Hogeschool), Ernst Jan Stichter (Microsoft) en speciaal ambassadeur Neelie Kroes.

Gerelateerde berichten...

X