Manager in Wonderland

cartoon manager in wonderland

Het boek ‘Manager in Wonderland’, van strategisch adviseur en organisatieveranderaar Bart Stofberg bevat 64 principes voor managers en ondernemingen ter overpeinzing en inspiratie. Hieronder krijgt u er drie cadeau.

Als ik ooit nog een keer CIO word, dan is het eerste dat ik doe het hernoemen van de afdeling Contractmanagement tot de afdeling Samenwerkingsmanagement. Ik ben er van overtuigd dat de naamswijziging daadwerkelijk leidt tot gedragsverandering en ik ben er ook van overtuigd dat dat onmiddellijk een verbetering is.

Ik ben ooit een keer gevraagd om te kijken naar de samenwerking binnen een outsourcingscontract (lees die zin nog maar eens langzaam over). De contractwaarde was € 1,3 miljard over vijf jaar. Ze hadden eerst getenderd en waren toen vanzelf op de goedkoopste partij uitgekomen. Toen hebben ze “het in Amerika uit laten onderhandelen, want daar zijn ze daar beter in”. Het resultaat was een stapel papier van 15 centimeter hoog, helemaal vol boetebepalingen: het contract. Toen beide partijen het contract tekenden, wisten ze allebei: “Eén van ons tweeën gaat hier op verliezen”. Dat gingen ze in de jaren daarna met elkaar uitvechten en dat noemden ze samenwerken. Die samenwerking liep niet lekker. Beide partijen zijn er slechter op geworden.

Lees het hele artikel online of in de printeditie van ICT/Magazine.

Gerelateerde berichten...

X