Miljardste betaling met iDeal gedaan op Koningsdag

rabobank geldmaat cashcode
De Nederlandse banken en Betaalvereniging Nederland registreerden op Koningsdag de miljardste betaling met iDEAL De betaling werd gedaan bij pizzabakker New York Pizza.
In 2015 groeide het aantal iDEAL-betalingen met bijna een kwart. Het aantal online bestellingen voor pizza’s, taarten, maaltijden en voedingsmiddelen steeg met 34 procent harder dan voor de meeste andere goederen en diensten. “Met een aandeel van 48 procent zijn iDEAL-betalingen zeer belangrijk in onze keten,” zegt directeur Philippe Vorst van New York Pizza. “Het betaalgemak voor de klant en de veiligheid van onze koeriers zijn belangrijke voordelen. Door deze betalingen hebben onze koeriers minder contant geld op zak. New York Pizza stimuleert deze transacties door hier geen toeslag voor te rekenen.”

Vorig jaar werd het populaire betaalsysteem door EURIB (European Institute for Brand management) wederom uitgeroepen tot één van de meest onmisbare merken van Nederland, te midden van topmerken als HEMA, Albert Heijn en het NOS Journaal. Betalen met iDEAL kan in toenemende mate bij buitenlandse webwinkels, verspreid over meer dan vijftig landen. Eén op de vijf van deze betalingen vindt plaats bij een webwinkel in het buitenland.

Betalen met QR-code

Banken en ondernemers zetten sterk in op de groei van mobiel winkelen en betalen. Bij nagenoeg alle Nederlandse consumentenbanken kun je inmiddels via de mobiele app van de bank veilig en makkelijk op deze manier afrekenen. Het afgelopen jaar steeg het aantal mobiele betalingen in Nederland met 53 %. “Een kwart van alle iDEAL-betalingen wordt al vanaf een smartphone of tablet gedaan. Dat zal de komende tijd alleen maar toenemen, naarmate consumenten vaker shoppen, bestellen en afrekenen met een mobiel apparaat,” verwacht Piet Mallekoote, directeur van Betaalvereniging Nederland.

In april vond de eerste succesvolle pilot met iDEAL QR-codes plaats. Donateurs van de Hartstichting zonder contant geld konden via een speciale QR-code en met de iDEAL-app op hun mobiele telefoon aan de voordeur of op straat een zelfgekozen bedrag schenken. Vanaf juni worden nieuwe pilots gehouden om ervaringen op te doen in andere betaalsituaties. iDEAL QR-codes lenen zich onder meer om gedrukte facturen op een smartphone te betalen, in restaurants af te rekenen en bestellingen bij bezorging aan huis te betalen.

Gerelateerde berichten...