Ministerraad akkoord met werkwijze Bureau BIT

Op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst ging de ministerraad vrijdag akkoord met de voorgestelde werkwijze van het tijdelijk Bureau ICT-toetsing, ofwel Bureau BIT. De beschreven werkwijze moet de onafhankelijkheid en objectieve toetscriteria van het bureau waarborgen. Minister Blok wil het besluit op 1 juli 2015 definitief vaststellen.

De werving van toetsdeskundigen voor het Bureau BIT is inmiddels ook van start gegaan. Vanaf 1 juli begint het bureau met de eerste pilots. De regels en werkwijze worden dan in de praktijk getest. Vanaf 1 september starten de eerste reguliere BIT-toetsen.

De adviezen van Bureau BIT zijn openbaar en worden steeds ook naar de Tweede Kamer gestuurd en gepubliceerd op het Rijks ICT Dashboard. Begin 2016 is Bureau BIT op volle sterkte.

Het onafhankelijke bureau kwam tot stand na harde conclusies van een parlementaire onderzoekscommissie ICT, onder leiding van Ton Elias (VVD). Het rapport beschrijft wat er steeds misgaat met grote ICT-projecten bij de overheid. Begin dit jaar nam de Tweede Kamer de conclusies van de commissie Elias over.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...