Ondersteuning Internet Explorer 11 stopt

internet explorer logo

Webbrowser Internet Explorer van Microsoft gaat vandaag na 27 jaar trouwe dienst definitief met pensioen. Dat geldt voor de  meeste versies van Internet Explorer 11. Fabrikant Microsoft ondersteunt vanaf die dag IE-browsers die draaien op Windows 10 20H2 en latere versies niet meer.

Het bedrijf kondigde een jaar geleden al het einde van de eens zo grote browser aan. In 2016 stopte het bedrijf al met het ontwikkelen van nieuwe functies van Explorer. Microsoft stopt met de IE-browser in de Windows 10-update van oktober 2020 en latere versies van Windows 10. Verder stopt vanaf diezelfde dag ook de ondersteuning van de browser op Windows 10 IoT 20H2 en later. Op het OS Windows 11 is de oude browser van Microsoft helemaal niet meer geïnstalleerd. Op die systemen zit de nieuwe browser Edge.

Uitzonderingen

De enige uitzonderingen voor de ondersteuning zijn nog de Explorer-brouwser op OS Windows 8.1, Windows 7 met Extended Security Updates, Windows Server LTSC en 2022. En verder nog de versies in Windows 10 LTSC en IoT LTSC. Deze versies krijgen ook nog beveiligingsupdates. Hoe lang deze ondersteuning gaat blijven is nog niet bekend.

Tot een paar maanden na de stop van IE 11, verwijst het bedrijf door naar de nieuwe browser Edge. Daarna brengt het bedrijf een update uit die Internet Explorer helemaal en permanent uitschakelt. Je kunt dan nog wel de IE-modus in Edge gebruiken. Deze versie krijgt nog tot zeker 2029 ondersteuning. Daarna stopt dit ook.

De webbrowser Internet Explorer verscheen in 1995 samen met de introductie van Windows 95. Explorer was daarvan deel van een add-on pakket. De laatste versie, Internet Explorer 11 dateert van oktober 2013.

Lees ook:
  • Microsoft gaat stoppen met Internet Explorer
  • Moeten bedrijven een voorkeur hebben voor een bepaalde webbrowser?

Gerelateerde berichten...

X