Overleden Facebookgebruikers krijgen herdenkingsplekken

Sociaal netwerk Facebook startte sinds gisteren met  herdenkingsplekken voor overleden Facebookgebruikers. Deze functie, genaamd Tributes, geeft familie en vrienden een plek om te herdenken maar ook om herinneringen aan de overleden dierbaren te delen.

Tributes is een aparte sectie op het netwerk. Ook anderen dan familie en vrienden kunnen het bezoeken. Bezoekers kunnen verhalen over de overleden persoon kwijt. Men kan ook gedenkdagen instellen of berichten plaatsen voor nabestaanden.

 

Tributes naast pagina

Deze Tributes-pagina komt naast de gewone tijdlijn van de pagina van een overleden dierbare. Het komt dus niet in de plaats van de pagina.

Wel is het zo dat wie een herinneringspagina heeft geen uitnodigingen voor gebeurtenissen en evenementen of verjaardagsherinneringen  meer krijgen. Vrienden ontvangen ze ook niet meer van de overleden gebruiker. Facebook zet AI in om dit mogelijk te maken.

 

Beheren

De maatregelen om Tributes toe te voegen aan de accounts van overleden Facebookgebruikers volgen op een aantal acties in 2015 van het netwerk. Vanaf toen werd het bijvoorbeeld mogelijk om de accounts van overleden gebruikers aan een ander over te dragen.

De nabestaande die het beheer heeft kan bijvoorbeeld een bericht bovenaan de pagina vastzetten en vriendschapsverzoeken beheren.

 

Gerelateerde berichten...

X