Plan: Chinese jongeren straks twee uur per dag online

chinees kind maakt een tekening aan tafel. Chinese jongeren mobieltjesverbod veilig opgroeien

Chinese jongeren onder de achttien mogen, als het aan de regering ligt, straks niet meer dan twee uur per dag doorbrengen op internet via de telefoon. Dat is althans een plan van de Chinese toezichthouder, die eerder ook al beperkingen doorvoerde voor jonge gamers. Wanneer de regel ingaat is nog niet duidelijk.

Volgens de op handen zijnde nieuwe regel zouden kinderen onder de acht dagelijks maximaal veertig minuten internet gebruiken. Tussen acht en zestien wordt dat een uur online tijd, en van zestien tot achttien stijgt dat naar twee uur per dag. Verder is de bedoeling dat minderjarigen tussen 22.00 uur en 6.00 uur helemaal geen toegang hebben tot internet.

Speciale software

Om dat doel te bereiken lijkt het erop dat fabrikanten van telefoons en software speciale software moeten gaan inbouwen, zodat de overheid de nieuwe regels ook kan handhaven. Maar of de fabrikanten daaraan willen meewerken is nog onduidelijk. De ouders kunnen de functie nog wel zelf uitschakelen.

De regering wil ook deze regel, bovenop de al bestaande beperkingen voor kinderen, doorvoeren om internetverslaving te voorkomen en de kinderen op een gezondere manier te leren omgaan met internet. Daarvoor gelden sinds 2021 ook al beperkingen voor kinderen. Sinds die tijd mogen kinderen maximaal drie uur per dag games spelen. Vanaf 2022 geldt de regel dat minderjarigen na 22.00 uur geen livestreams meer mogen kijken. Ingebouwde software zorgt daarvoor.

Lees ook:
  • Exportverbod chipmachines naar China
  • Bescherming van je belangrijkste assets – mensen, middelen en informatie – vanuit één softwareoplossing

Gerelateerde berichten...