Succesvolle videochatapp Houseparty per direct uit appstores

beeldbellen videochat via laptop

De succesvolle videochatapp Houseparty verdwijnt per direct uit de appstores. Gebruikers die de app al hebben kunnen het nog tot oktober gebruiken, maar daarna gaat alles op zwart.

Appmaker Epic Games zegt dat de medewerkers en ontwikkelaars andere dingen gaan doen. De videochatapp draait al sinds 2016 en was oorspronkelijk een product van livestreamapp Meerkat. In 2019 nam Epic Games de app over en werd het toen ook gekoppeld aan de Epic-game Fortnite.

Coronacrisis

Het ging pas echt hard met de aantallen gebruikers aan het begin van de coronacrisis en de eerste lockdown. Tientallen miljoenen mensen gebruikten de app toen, los van Fortnite voor allerlei virtuele bijeenkomsten. Met en via de app kon je videobellen, maar ook samen spelletjes spelen.

Wanneer in oktober de app definitief op zwart gaat is overigens niet bekend. De melding dat de app helemaal stopt zal in de app zelf verschijnen, zegt het bedrijf.

Epic Games zegt wel dat het team achter de app aan het werk is om andere manieren om sociale interactie binnen Epic mogelijk te maken. Het lijkt er dus op dat de functionaliteiten van Houseparty in andere of bestaande apps terug zullen komen.

Lees ook:
  • Het is niet de vraag óf maar wannéér uw eigen metaversum beschikbaar is
  • Hoe de online werkplek de betrokkenheid van medewerkers positief beïnvloedt

 

Gerelateerde berichten...

X