Een unieke kijk op elektronische dienstverlening

Makkelijk en snel digitaal zakendoen met overheidsinstanties is de droom van iedere burger en heeft hoge prioriteit voor de meeste overheidsinstanties. Digitale volwassenheid is niet voor niets een belangrijke graadmeter en doel voor iedere instantie, waarbij veilige en makkelijke communicatie een grote rol spelen.

Uit het jaarlijks onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Economische Zaken, blijkt dat in 2015 de digitale volwassenheid van alle gemeentes, provincies en waterschappen gemiddeld weer met 5 procent is gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. De totale score staat nu op 62 procent wat aangeeft dat de digitale communicatie ieder jaar verbetert, maar er nog steeds een weg te gaan is.

De rol van Kodision

Burgers willen hun zaken met de overheid via een zelfgekozen kanaal en device eenvoudig kunnen afhandelen. Het bieden van oplossingen hiervoor is de corebusiness van Kodision. Kodision is een succesvolle en dynamische softwareleverancier én Gold Certified Partner van Microsoft, en realiseert vanuit die rol innovatieve multichannel en multi-device oplossingen voor toonaangevende klanten binnen de publieke sector én het bedrijfsleven.

TriplEforms: intelligent en innovatief

De TriplEforms software van Kodision is al jaren een toonaangevende oplossing voor intelligente intake. Intelligente digitale intake oftewel slimme digitale formulieren toepasbaar op alle soorten devices, staan daarbij centraal.

Diverse gemeenten die hoog scoren in het onderzoek naar digitale volwassenheid behoren dan ook tot de klantenkring van Kodision en zijn gebruikers van TriplEforms. Zo staan de gemeenten Venlo, Heerlen en Deventer allen in de top tien en staat de gemeente Den Haag zelfs op de eerste positie met een score van 87 procent!

Kodision is er dan ook van overtuigd dat de goede prestaties van haar klanten integraal gepaard gaan met uitstekende, slimme digitale formulieren. Het zijn niet zomaar wat standaardformulieren die met TriplEforms worden gemaakt.

De gebruiker creëert met TriplEforms gebruikersvriendelijke formulieren die tegemoetkomen aan de Wet eenmalige uitvraag en voldoen aan de webrichtlijnen. Door maximaal gebruik te maken van de pre-fill mogelijkheden via eenvoudige koppelingen met back-end systemen, hergebruik van gegevens en de optie tot dynamisch wel of niet stellen van vragen, draagt de inzet van TriplEforms bij aan een optimale gebruikersbeleving bij de burger.

Verder stelt TriplEforms de ontwikkelaar van formulieren in staat om deze uitermate efficiënt te realiseren en te beheren door onder andere:

 • Zelf eenvoudig formulieren te hergebruiken en te delen.
 • Itererende blokken.
 • Alle oplossingen zijn responsive dus geen noodzaak voor aparte apps.
 • Een formulier beschikbaar stellen in meerdere talen.
 • Een snelle en veilige integratie met DigiD, eHerkenning, Postcode service koppeling en betaalkassa, door gebruik van standaardmodules.
 • Leges of andere parameters op één plaats beheren voor gebruik in meerdere formulieren.
 • Eenvoudig promoten van een formulier van ontwikkeling naar productie.

Van dynamische berekeningen zoals leges, realtime validaties tot het gebruik van een Sketch Control, voor getekende input van de burger, TriplEforms biedt uitkomst! Aanvullend krijgt de gebruiker ook oplossingen aangereikt voor zowel complexe als samengestelde aanvragen, zoals het aanvragen van horeca- en evenementenvergunningen. En dat zonder in te boeten aan een overzichtelijke en eenvoudige configuratie van de formulieren.

Bij het gebruik van specifieke systemen binnen een organisatie waarborgt Kodision tevens een naadloze integratie, waardoor iedere output automatisch in het juiste formaat naar een of meer verwerkingssystemen wordt verstuurd.

Mario de Bruin, directeur bij Kodision, licht toe: “Ons doel is onze klanten in staat te stellen om hun klant zo goed mogelijk te bedienen. Kodision heeft daarom een formuliergenerator als belangrijkste specialisatie gekozen. Voor ons is dit corebusiness waarin we toonaangevend zijn en vergaande domeindeskundigheid bezitten. TriplEforms is een geheel ander niveau van oplossing dan bijvoorbeeld een intakemodule van een content-managementsysteem en is erop gericht om vooral aan de burger, maar ook de beheerders, een ‘best of class’ formulierenoplossing te bieden.”

Nieuw: TriplEforms Store
Na de succesvolle ontwikkeling van TriplEforms besloot Kodision nóg een stap verder te gaan, door klanten te voorzien van de TriplEforms Store, een innovatieve toevoeging in de vorm van een digitaal platform dat gebruikers in staat stelt om kennis te delen met branchegenoten. De TriplEforms Store is kosteloos toegankelijk voor klanten van TriplEforms en wordt beoordeeld als zeer gebruiksvriendelijk en kostenbesparend.

“Er wordt zeer positief gereageerd op de TriplEforms Store. Klanten van Kodision waarderen niet alleen de transparantie van het systeem, maar vinden het geweldig om kennis en formulieren onderling te delen middels het platform. Ook de handige functionaliteit om formulieren te beoordelen middels een score wordt actief gebruikt en creëert betrokkenheid. Ook Kodision zelf stelt regelmatig formulieren en kennis beschikbaar in de TriplEform Store om zo onze klanten te helpen aan een verbeterde digitale volwassenheid”, aldus Mario de Bruin.

Wilt u meer weten over Kodision of TriplEforms, dan kunt u contact opnemen met de accountmanager gemeenten, Ard van Winden (a.vanwinden@kodision.nl of 06 – 23996479).

 

Top 10 gemeenten met een hoge digitale volwassenheid

Gemeente                Score 2015   Score 2014

 1. ‘s-Gravenhage   87,0%             83,9%
 2. Molenwaard      86,0%             83,2%
 3. Leiden            83,0%             77,9%
 4. Venlo             82,9%             78,8%
 5. Rotterdam        80,6%             83,9%
 6. Heerlen           79,9%             76,8%
 7. Dordrecht         79,6%             64,0%
 8. Zoetermeer       78,7%             78,1%
 9. Deventer          78,5%             77,4%
 10. Nieuwkoop        77,1%             71,6%

Logo Kodision    Logo Tripleforms

Gerelateerde berichten...

X