De groei naar managed services

Het Haarlemse ditp is al vijftien jaar actief in de ict-markt. In de tijd dat het bedrijf begon, was er grote vraag naar detacheringsdiensten. De ict-specialisten groeiden echter mee met de markt en leveren anno nu vooral managed services. “Want,” zo redeneert oprichter en partner Johan van Winden, “dat is waar nu behoefte aan is.”

Met het leveren van uren, blijft de volledige verantwoordelijkheid van wat er in die uren gebeurt liggen bij de klant. Vanzelfsprekend blijven er bedrijven die menen daar prima mee uit de voeten te kunnen. Toch groeit het besef onder de BV Nederland dat je ICT pas heel erg goed kunt uitvoeren, als het tot de core van je business behoort. Bedrijven die dit onderkennen, leggen steeds meer verantwoordelijkheden voor de ICT bij organisaties als ditp.

 

Van het één…

Van Winden vertelt hoe een nieuw toegetreden directielid indertijd een aantal experts op het gebied van security meenam uit zijn vorige werkkring. “Ineens hadden wij een kwalitatief hoogstaande security consulting groep binnen onze gelederen. Kort hierop werden we reseller van een Oostenrijkse leverancier van firewalls. Die werd overgenomen door het grote Amerikaanse Barracuda Networks, zodat we reseller werden van hun enorme portfolio aan producten.

Gelijktijdig ontwikkelden we ons in het beheer rondom hun producten. Niet veel later werden we Gold Partner van storagebedrijf NetApp, die een belangrijk samenwerkingsverband heeft met Cisco. Van het één kwam het ander. Inmiddels leveren we managed services en implementatiediensten op het gebied van datacenters en met Meraki leveren we (onder meer cloudbased) Unified Access producten en diensten. Denk daarbij aan cloud-based, wireless access points, switches en security.”

 

Goed begrijpen

Ditp staat nog altijd bekend in de markt als een capaciteitsclub, terwijl ze dat eigenlijk niet meer zijn. “Het detacheren van mensen maakt weliswaar nog deel uit van onze dagelijkse business,” zegt Van Winden, “maar het omvat inmiddels minder dan de helft van onze activiteiten.”

Wanneer er een vraag komt uit de markt verdiepen de experts van ditp zich eerst in de situatie van de klant. Op basis van deze bevindingen doen ze een offerte. “Wij offreren dus pas,” licht Van Winden toe, “als we echt goed begrijpen waarover we een offerte moeten uitbrengen. Daar zit dus al een stuk advies in en juist daarin kunnen wij ook het verschil maken. Dat is een wezenlijk andere insteek dan wanneer de klant iemand inhuurt en vervolgens gaat bedenken wat die jongen moet gaan doen.”

 

Ontwikkelingen

Tussen ditp, NetApp en Cisco bestaat een sterke partnership. Het Haarlemse bedrijf ontwikkelt zich nu in twee richtingen. Van Winden noemde reeds de cloud-based netwerken van Meraki, dat inmiddels deel uitmaakt van het Cisco concern. Ten tweede ontwikkelt ditp zich sterk op de datacenterkant, wat Van Winden ‘the integrated stack’ noemt. Dat is puur Cisco en NetApp gerelateerd. In beide richtingen opereert ditp min of meer als een label van Cisco. “Onze klanten willen niet alleen een eenmalige aanschaf van hardware en/of software, maar ook advies omtrent de producten, implementatie en het beheer. Logisch, want dankzij de continuïteit van onze managed services kunnen ze verantwoordelijkheden doorschuiven in het volste vertrouwen dat het bij ons in goede handen is.”

 

 

Gerelateerde berichten...