Windows 10 moet aantrekkelijk ontwikkelingsplatform worden

Ontwikkelaars moeten zonder veel moeite Android- en iOS-applicaties voor Windows 10 kunnen ontwikkelen. Dat zei Microsoft op de jaarlijkse Build conferentie in San Francisco. Windows 10 moet zo een zeer aantrekkelijk ontwikkelingsplatform worden met een snel groeiend bestand aan actieve gebruikers.

Het aantal apps voor Windows-apparaten moet op deze manier snel groeien. Het contrast tussen de grote merken is momenteel enorm te noemen. Momenteel zijn er ruim 1,4 miljoen applicaties voor Android- en Apple-apparaten en slechts een paar honderd voor Windowsapparaten.

Het is de bedoeling dat apps voor Android- en Apple-apparaten met slechts kleine aanpassingen in de codes op Windows Market kunnen worden gezet. Zo komen ze meteen ook ter beschikking van alle apparaten die op Windows 10 gaan draaien. Naast de Android en iOS-apps komen zo ook .NET- en Win32-apps beschikbaar voor Windows 10.

Ontwikkelaars kunnen ook meteen één applicatie ontwikkelen die schaalbaar is op alle apparaten die op Windows 10 gaan draaien. Apps kunnen zo worden afgestemd op de unieke mogelijkheden van elk apparaat.

Alle acties van de softwaregigant zijn erop gericht om in 2018 1 miljard actieve Windows 10-gebruikers te hebben. De gratis upgrade voor gebruikers van de vorige twee Windowsversies, die Microsoft eerder dit jaar bekendmaakte, zal daar zeker aan meehelpen.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...