Axiom Partners neemt IT-Staffing over

IT-Staffing

Tot voor kort was bijna dagelijks de stem van IT-Staffing-oprichter Wessel van Alphen (senior) te horen, als hij tijdens reclameblokken op de radio zijn bedrijf aanprees. De boodschap was helder: “IT-Staffing, Good Thinking!”

Al in december 2012 droeg Van Alphen (foto) de leiding van bedrijf over aan zijn zoon, Wessel van Alphen junior. De onderneming komt per direct in handen van de Zwitserse investerdeer Axiom Partners.

Gert Leers

In de loop van ongeveer 35 jaar, de onderneming begon in de woning van Van Alphen, groeide de Staffing Groep uit tot een bedrijf met een jaaromzet van ruim 400 miljoen euro. Onder de groep  IT-Staffing, KwiiK en People4Office, naast Dynahouse, actief als aanbieder van (flex)kantoren, vergaderzalen en lunchrooms). Daarnaast was Van Alphen senior in 2013 samen met ex-minister en voormalig burgemeester Gert Leers actief als bemiddelaar voor politici

Zowel het huidige personeelsbestand als het management blijft ongewijzigd. Wessel van Alphen jr., zal als CEO samen met de nieuwe eigenaar vormgeven aan een internationale buy and build-strategie.

3.300 Professionals

Mede dankzij de sterke marketing is IT-Staffing, gespecialiseerd in recruitment, contractbeheer en ondersteuning van interim professionals, het bekendste onderdeel van de groep.. Via het bedrijf in Nieuwegein werken dagelijks meer dan 3.300 professionals voor zowel de (Rijks)overheid als voor partijen in de energiesector, financiële dienstverlening, hightech en IT.

Volgens Wessel van Alphen jr. is de verkoop van zijn bedrijf een goede ontwikkeling. ”De verkoop aan Axiom is de volgende stap voor De Staffing groep.” De beide partijen willen zich de komende jaren gezamenlijk richten op de internationale personeelsmarkt, waarin ze aan de hand van overnames en organische groei het marktaandeel willen vergroten. 

Eerdere overname Staffing

Drie jaar geleden nam De Staffing Groep al People4Office over, specialist in Recruitment Process Outsourcing specialist. Bij People4Office werken recruiters op locatie bij de klant en zoeken naar professionals voor een vast dienstverband. Destijds meldde Wessel van Alphen junior: “We zien bij organisaties dat vast en flex zich steeds meer vermengen. Tegelijk ervaart men in toenemende mate problemen om hiervoor de juiste mensen te vinden. Door onze expertises te combineren bieden we organisaties nu een oplossing voor hun volledige capaciteitsvraag.”

Gerelateerde berichten...

X