Citrix bevestigt overname door Vista Equity Partners en Elliott Investment Management

Citrix heeft zojuist een definitieve overeenkomst bevestigd voor de overname door Vista Equity Partners en Elliott Investment Management. Evergreen Coast Capital Corporation is een dochteronderneming van Elliott Investment Management L.P..

Het betreft een all-cash transactie ter waarde van $16,5 miljard en is inclusief de overname van de schulden van Citrix. Als onderdeel van de overeenkomst zal Citrix worden samengevoegd met TIBCO, een portfoliobedrijf van Vista.

Het resultaat van deze fusie is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld.Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangen Citrix-aandeelhouders $104 per aandeel – een premie van 30 procent ten opzichte van de onbeïnvloede aandelenkoers van het bedrijf. Naar verwachting wordt de transactie in de tweede helft van 2022 afgerond.

Tim Minahan, Executive Vice President van Business Strategy, Citrix: “De combinatie van TIBCO met Citrix is een doorbraak. In de afgelopen drie decennia heeft Citrix zichzelf gevestigd als een leider op het gebied van werken op afstand. Citrix biedt veilige en betrouwbare toegang tot alle applicaties en gegevens die werknemers nodig hebben om waar dan ook hun werk te doen. Samen met TIBCO’s oplossingen op het gebied van connected intelligence kunnen we ons digitale workspace-platform versterken en de resultaten die we onze klanten helpen te bereiken verbeteren.”

“Wij geloven dat verdergaan als private onderneming de beste weg vooruit is voor onze aandeelhouders, klanten en medewerkers. Als private onderneming zal Citrix meer financiële en strategische flexibiliteit hebben om te investeren in kansen voor snelle groei die innovatie stimuleren en onze overgang naar een bedrijf met voorspelbare groei en sterke winstmarges versnellen.”

Gerelateerde berichten...

X