Conclusion Impact Bos maakt nieuw ecosysteem realiteit dankzij aanplant 29.000 bomen

Op vrijdag 25 februari werd de aanplant van het Conclusion Impact Bos realiteit. IT-dienstverlener Conclusion creëerde in samenwerking met Trees for All en het Brabants Landschap een nieuw ecosysteem met een omvang van acht hectare, bestaande uit 29.000 bomen.

Een voor Nederlandse begrippen groot bosproject. Honderd medewerkers van Conclusion kwamen gezamenlijk met Trees for All en het Brabants Landschap afgelopen vrijdag bijeen om de laatste bomen te planten in het nieuwe bos nabij Bergen op Zoom.

Maatschappelijke impact
Als aftrap van deze succesvolle dag sprak Engbert Verkoren, CEO bij Conclusion, de medewerkers toe over het belang van het Conclusion Impact Bos en van deze dag: “Net als dit bos, is Conclusion een levendig ecosysteem. We opereren in het hart van de samenleving, doordat wij de verantwoordelijkheid dragen voor talloze missie- en maatschappijkritische IT-projecten. We zijn ons er meer dan bewust van dat wij ook afval en emissies veroorzaken. En we vinden het dan ook uiterst belangrijk om hier wat voor terug te doen. En daarom staan wij hier vandaag met elkaar. Met de aanplant van dit bos realiseren we net als met onze IT-projecten langdurige maatschappelijke impact.”

Het bosproject draagt de naam Zeezuiper. De nieuwe, jonge aanplant grenst namelijk aan het moeras de Zeezuiper en draagt daardoor bij aan het herstel van dit moeras dat aan verdroging onderhevig is. Het Conclusion Impact Bos combineert verschillende maatschappelijke opgaven. Zo bestaat de aanplant uit inheemse boomsoorten.

De bladeren van deze boomsoorten vormen, wanneer ze van de boom vallen, een goede strooisellaag die vocht vasthoudt in de bodem en hierdoor de natuurlijke waterhuishouding verbetert. Daarnaast draagt het Impact Bos ook bij aan de compensatie van de CO2-uitstoot, de verhoging van de biodiversiteit en creëert het nieuwe groene recreatiemogelijkheden.

Mooie stap in langdurige samenwerking
Na de gezamenlijke start van de boomplantdag, zijn de Conclusion-medewerkers in groepen aan de slag gegaan met het planten van de bomen. Vervolgens hebben de aanwezigen met elkaar, onder het genot van een hapje en drankje, nog even na gekletst over het Conclusion Impact Bos.

Ook na deze initiële aanplant blijft Conclusion betrokken en zullen er gezamenlijk met Trees For All meer projecten worden opgezet. Conclusion kijkt met trots terug op een succesvolle dag en ziet uit naar het voorzetten van de langdurige samenwerking met Trees for All.

Gerelateerde berichten...

X