Exin stemt portfolio af op e-CF competenties

Het identificeren van de competenties en ambities van ICT-professionals zijn een ingewikkelde klus voor HR-afdelingen, wervingsbureaus en training organisaties. Goede, nauwkeurige aansluiting van de competenties met functieprofielen en leerdoelen is noodzakelijk om de prestaties van werknemers te optimaliseren. Een goed onderbouwde HR ontwikkelingsstrategie implementeren kan voor organisaties een lastig te bereiken doel zijn.

EXIN, met 30 jaar ervaring in identificering, benchmarking en certificering van individuele competenties in ICT-omgevingen, heeft hiervoor een reeks van oplossingen beschikbaar:

Deze oplossingen geven klanten een gedetailleerd inzicht in individuele ICT-competenties, gebaseerd op het e-Competence Framework (e-CF). Het e-CF biedt een gemeenschappelijke mondiale taal voor een transparante beoordeling van de competenties die is ontstaan op EU-niveau. Dit kader bestaat uit 40 ICT-competenties op vijf verschillende niveaus.

De e-Competence Assessments resulteren in een uitgebreid verslag waarin de ICT-gerelateerde sterktes en zwaktes worden uitgelicht. Ze bieden een diepgaand inzicht in competenties, vaardigheidsniveaus en professionele ontwikkeling mogelijkheden.

Als er competenties missen, dan heeft EXIN een breed portfolio beschikbaar om dit op te lossen. Voor al onze producten geven we de link met de e-CF competenties aan op de website. Er wordt ook aangegeven in welke mate een product bijdraagt aan de competentie. Dit kan een algehele dekking van de competentie zijn (general), maar ook een deel (partial, superficial).

Nieuwe producten binnen het EXIN portfolio worden ontwikkeld vanuit het e-CF. Er wordt samen met experts bepaald welke competenties relevant zijn voor dat product. Daarna worden er aan de hand van de geselecteerde competenties de bijbehorende examenspecificaties ontwikkeld, die aan de basis van de inhoud van het examen ligt. Bij advanced niveau examens worden er ook praktijkopdrachten ontwikkeld, die het mogelijk maken om de vaardigheden van de kandidaten te toetsen.

Op deze manier wordt gegarandeerd dat gecertificeerden in ieder geval aan het kenniscomponent van de comptentie voldoen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten...

X