Getlink benut data met Talend via een Data-as-a-Service-aanpak

Talend, onderdeel van Qlik, gaat Getlink ondersteunen met Talend Data Fabric. Getlink is een belangrijk bedrijf in mobiliteitsinfrastructuur, internationale handel en gespecialiseerd in ecologisch verantwoord transport.

Talend helpt Getlink met het integreren en beheren van alle data van hun dochterondernemingen binnen hun centrale dataplatform, One Getlink. Met dat platform kan Getlink data verzamelen, deze opnieuw distribueren en veilige toegang tot de data van het bedrijf beschikbaar maken om zo de activiteiten te verrijken en innovatie te bevorderen.

Met One Getlink profiteert Getlink van een gecentraliseerde datastructuur gebaseerd op een veilig, betrouwbaar, high-performance en schaalbaar cloudplatform. Binnen deze infrastructuur zorgt Talend voor de coördinatie, de verplaatsing, en de verwerking van alle data. Dit kan worden opgeslagen on-premise of in de cloud, zoals in een datalake in Azure of een datawarehouse in Snowflake. Talend garandeert datakwaliteit met de Talend Trust Score, die inzicht geeft in de betrouwbaarheid van elke dataset. Tegelijkertijd beheert, bewaakt en verrijkt een databeheerteam het platform in nauwe samenwerking met operationele medewerkers.

Deze aanpak biedt Getlink uitgebreide, betrouwbare data voor use cases als kunstmatige intelligentie, en analytics met Qlik. Met Azure ML worden machine learning-modellen ingezet om voorspellend onderhoud te verbeteren. Zakelijke gebruikers verwerven zo inzichten die besluitvorming ondersteunen.

Getlink’s toekomstige ontwikkelingen op het gebied van dataplatforms spelen in op verschillende zakelijke behoeften, waaronder het in real-time raadplegen van gegevens van IoT-sensoren om de automatische planning van onderhoudswerkzaamheden makkelijker te maken. Ook worden gegevens verkrijgbaar als ‘open data’ via verschillende platformen, waardoor de toegankelijkheid en het gebruik ervan wordt bevorderd. Tot slot wordt self-service en datageletterdheid aangemoedigd door datamarts te openen, het delen van gegevens te automatiseren en belangrijke gebruikers op te leiden voor zelfstandig gebruik.

“Door middel van onze strategie willen we silo’s doorbreken. We geven al onze medewerkers toegang tot data om zo geïnformeerde besluitvorming aan te moedigen”, zegt Morade El Fahsi, Head of Data bij Getlink. “We gebruiken één centraal platform, ondersteund door Talend, dat alle data samenbrengt. Hierdoor beschikken wij over betrouwbare data van hoge kwaliteit, stimuleren we innovatie, en transformeren we ons datalandschap om het volledige potentieel te benutten. Tegelijkertijd verbeteren we onze activiteiten, diensten en prestaties.”

“Bedrijven richten zich tot de cloud om hun infrastructuur te moderniseren en hun workload te beheren. Dat betekent dat Data-as-a-Service een van de meest gebruikte opties voor data-integratie, -beheer, -opslag en -analyse wordt”, zegt Gareth Vincent, Senior Vice President of Sales, EMEA bij Qlik. “Door te kiezen voor deze DaaS-aanpak met Talend, verbetert Getlink de flexibiliteit van datavolumes, verkort het de tijd die nodig is om toegang te krijgen tot informatie en versterkt het de betrouwbaarheid en integriteit van zijn data. We kijken ernaar uit om Getlink te ondersteunen in hun strategie, vooral omdat de combinatie van Qlik en Talend ons in staat stelt om innovatie te stimuleren en aanzienlijke voordelen te leveren aan onze klanten.”

Gerelateerde berichten...