HostingDiscounter verwacht chaos in markt eHerkenning

HostingDiscounter, aanbieder van domeinnamen, webhosting
en SSL-certifcaten, heeft onlangs het product eHerkenning niveau 3 (EH3) in de markt gezet en verwacht, mede door de ophanden zijnde deadline van het UWV, een run op deze inlogmiddelen.

Wat is eHerkenning?
eHerkenning, ook wel bekend als de ‘DigiD voor bedrijven’, is een inlogmiddel waarmee ondernemers veilig online zaken kunnen doen met ruim 400 overheidsdiensten. De overheid is van plan eHerkenning verplicht te stellen voor alle ondernemers zodat Nederland compliant kan zijn aan de reeds ingevoerde Europese wetgeving GDPR (AVG).

 

Deadline 1 november

HostingDiscounter vindt de resultaten uit de laatste metingen van afgenomen eHerkenningsmiddelen zorgelijk. Slechts een paar procent van alle bedrijven in Nederland beschikt over eHerkenning EH3, terwijl deadlines bij belangrijke overheidsdiensten voor de deur staan. Zo is het per 1 november niet meer mogelijk zonder eHerkenning EH3 in te loggen bij het werkgeversportaal van het UWV. Vanaf mei 2020 dient men over
eHerkenning EH3 te beschikken om btw-aangifte te doen bij de Belastingdienst.

De oplevering van een eHerkenningsmiddel kan een paar dagen tot wel enkele weken duren. HostingDiscounter voorziet een run op het aantal aanvragen naarmate de deadlines van het UWV en de Belastingdienst dichterbij komen. Het aanvraagproces van een eHerkenningsmiddel is namelijk nooit volledig geautomatiseerd en dit kan door de drukte resulteren in langere wachttijden.

Veel ondernemers kunnen als gevolg daarvan met hoge kosten worden geconfronteerd, omdat ze niet in staat zijn gebruik te maken van bepaalde digitale overheidsdiensten en zich moeten wenden tot dure spoedaanvragen.

 

Aanvragen kan lastig zijn

Het aanvragen van eHerkenning kan gepaard gaan met verborgen kosten en dat kan het
aanvraagproces onnodig ingewikkeld maken. HostingDiscounter heeft daarom gekozen
voor een transparant productaanbod en prijsstelling, waarbij zij de laagste prijsgarantie
afgeven. Ook bij verlenging.

Gerelateerde berichten...

X