KnowBe4 krijgt investering van 300 miljoen dollar van KKR

KnowBe4, aanbieder van het meest uitgebreide platform voor security awareness trainingen en phishing-simulaties ter wereld, kondigt vandaag aan dat het een investering van 300 miljoen dollar heeft gekregen van investeringsmaatschappij KKR, met significante steun van investeerders Elephant en TenEleven Ventures.

Eerder dit jaar kreeg KnowBe4 ook al een investering van KKR en Ten Eleven Ventures. De nieuwe kapitaalinjectie brengt de waarde van het bedrijf op een miljard dollar. Het investeringsgeld wordt gebruikt om de wereldwijde groei van het bedrijf verder aan te wakkeren en het platform verder te ontwikkelen.

Phishing is nog altijd een bijzonder succesvolle hackmethode voor cybercriminelen. Volgens onderzoek van VDBI uit 2018 begint 90 procent van alle geavanceerde en gerichte aanvallen phishing en menselijk handelen in een organisatie. Het platform van KnowBe4 zorgt ervoor dat mensen getraind worden zodat ze betere beslissingen maken en op kunnen treden als een ‘human firewall’. Beveiligingsrisico’s worden zo beperkt.

“We hebben KnowBe4 opgericht om een belangrijke marktbehoefte te adresseren en het geeft heel erg veel voldoening dat we deze mijlpaal nu bereikt hebben,” zegt Stu Sjouwerman, de Nederlandse CEO en oprichter van KnowBe4. “Er is een aanhoudende dreiging van phishing, ransomware en andere vormen van social engineering. Dat zorgt ervoor dat de markt voor onze security awareness training snel groeit. De relatie die we begin dit jaar met KKR zijn aangegaan is erg vruchtbaar voor ons beiden gebleken. Deze nieuwe ronde zorgt ervoor dat KnowBe4 zich kan blijven richten op het helpen van klanten en het versnellen van de groei van KnowBe4 in nieuwe markten over de hele wereld.”

KnowBe4 is in de afgelopen jaren marktleider geworden. Jaarlijks wordt er meer dan 100 miljoen dollar omzet geboekt en verdrievoudigd de groei. Wereldwijd zijn er meer dan 25.000 organisaties, onder andere actief in de finance, gezondheidszorg, energie, overheid en verzekeringen, klant bij Knowbe4. Het succes van de afgelopen jaren heeft het bedrijf in staat gesteld om te investeren in haar technologie, de ontwikkeling van hoogwaardige content en in de strategische overnames van het Braziliaanse El Pescador en het Noorse CLTRe.

“Ook 2019 belooft weer een recordjaar te worden voor KnowBe4. Wij zien Knowbe4 als een bedrijf dat de toon van de muziek bepaalt in de cybersecurity. We zijn daarom ook zeer verheugd om onze bijdrage te leveren aan deze nieuwe investeringsronde,” aldus Stephen Shanley, directeur bij KKR.
Patrick Devine, directeur van KKR: “Cyberbedreigingen worden niet alleen met technologie opgelost; de menselijke kant van de zaak is enorm belangrijk. We zijn erg enthousiast om te zien hoe Knowbe4 wereldwijd blijft schalen en tegemoet komt aan de vraag van de markt naar trainingen en tests om het beveiligingsbewustzijn te vergroten, die ook echt werken.”

KKR doet de investering via het Next Generation Technology Fund, dat zich richt op investeringen in software, beveiliging, internet, digitale media en informatiediensten.

Gerelateerde berichten...

X