MySQL Cluster 7.4 nu breed beschikbaar

Oracle MySQL Cluster 7.4 is nu breed beschikbaar. Deze nieuwe release biedt betere prestaties, hogere beschikbaarheid en geavanceerde beheermogelijkheden. Hiermee zijn veeleisende (cloud)diensten te ondersteunen in sectoren als telecommunicatie, internet en mobiele- en cloud omgevingen.

“Nu de digitale trend zorgt voor steeds meer data moet Online Transaction Processing zo snel en efficiënt mogelijk verlopen”, zegt Tomas Ulin, vice president MySQL engineering bij Oracle. “MySQL Cluster 7.4 heeft geen single point of failure en biedt hoge prestaties voor een brede reeks van applicatie-eisen. Gebruikers zijn onder meer beheerders van grote telecommunicatiedatabases en leveranciers van nieuwe-generatie web-, cloud-, social- en mobiele applicaties. Deze nieuwe versie is een belangrijke update die niet alleen de overall prestaties verbetert, maar ook het beheer vereenvoudigt voor databasebeheerders en DevOps-teInterne linkams.”

MySQL Cluster is een open source-, ACID-compliant transactionele database, die is ontworpen om real-time in-memory prestaties te leveren op basis van een beschikbaarheid van 99,999 procent. De oplossing wordt veel gebruikt voor abonneedatabases van grote telecommunicatiebedrijven en voor wereldwijde fraudedetectie bij financiële transacties. De nieuwe 7.4 versie bouwt voort op een serie ontwikkelingsmijlpalen, waarbij gebruikers tijdens het ontwikkelproces de software konden reviewen, testen en beoordelen.

Nieuwe features in versie 7.4 zijn:

  • Hogere in-memory prestaties en meer schaalbaarheid. Volgens de SysBench-benchmark biedt MySQL Cluster 7.4 bijna vijftig procent betere prestaties dan MySQL Cluster 7.3 voor read-only-workloads en bijna veertig procent betere prestaties voor read/write-activiteiten. Prestatieverbeteringen zijn beschikbaar via SQL of iedere native NoSQL API die door MySQL Cluster wordt ondersteund, inclusief Java, C++, HTTP, Memcached en JavaScript/Node.js. Daarnaast behaalde MySQL Cluster 7.4 een nieuw record van 200 miljoen NoSQL-reads per seconde met 32 data-nodes en bijna 2,5 miljoen SQL-statements per seconde met zestien data-nodes.
  • Betere workload-efficiëntie voor analytics. Gebruikers kunnen heel efficiënt applicatie-workloads draaien waarin complexe analytics en ad hoc-searches een rol spelen. MySQL Cluster gebruikt dezelfde geheugengeoptimaliseerde tabellen die zorgen voor zeer lage latency en zeer hoge concurrency-niveaus voor OLTP-workloads. Deze duurzame in-memory tabellen zijn inzetbaar in combinatie met disk-gebaseerde tabellen.
  • Nieuwe geografische redundantie-features voor hoge beschikbaarheid binnen verschillende datacenters. De nieuwste versie ondersteunt de rollback van iedere conflicterende transactie en maakt volledig ‘active-active’- en ‘update-anywhere’- replicatie mogelijk tussen geografisch verspreide clusters. Applicaties zijn in staat om reads en writes naar iedere site te sturen, zonder dat de consistentie in het geding is.
  • Geavanceerde beheermogelijkheden. MySQL Cluster voor gebruik on-premise en in de cloud voorziet in de volgende verbeteringen:
    • nieuwe rapportages over gedistribueerd geheugengebruik en database-operations, wat effectiever beheer stimuleert;
    • additionele opties voor performance-tuning;
    • sneller online onderhoud, waaronder de mogelijkheid om software-upgrades vijf keer sneller uit te rollen.

MySQL Cluster 7.4 is hier te downloaden. Aan het gebruik zijn voorwaarden verbonden.

Gerelateerde berichten...

X