Nieuwe functies Aerohive ID Manager maken eenvoudig BYOD-beleid mogelijk

Aerohive Networks® (NYSE: HIVE), specialist in controllerloze wifi- en cloudgebaseerde mobiele netwerkoplossingen, lanceert een nieuwe versie van de ID Manager, een acces managementsysteem voor gasten en personal devices. De nieuwe functies zorgen ervoor dat mobile device management wordt vereenvoudigd door het automatisch autoriseren van devices op het netwerk. Deze ontwikkeling leidt tot vermindering van operationele kosten en complexiteit en speelt in op de Bring Your Own Device (BYOD) en Bring Your Own Technology (BYOT) trends.

De feiten

  • Aerohive’s ID Manager is het eerste acces managementsysteem dat gebruik maakt van de cloud voor het versimpelen en automatiseren van de implementatie en het beheer van persoonlijke devices voor werknemers en gasten. ID Manager gebruikt het Cloud Services Platform van Aerohive voor het elimineren van de vraag naar additionele hard- en software. De oplossing stroomlijnt het proces van BYO-apparaten die toegang willen tot het netwerk, zonder bijkomende kosten of kennis van IT-personeel.
  • Aerohive heeft nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de ID Manager om het netwerk te ontzien op het moment dat meerdere devices toegang willen tot een netwerk. Het beheer en de veiligheid van netwerken worden naar een hoger niveau gebracht. Zo heeft IT-personeel inzicht in wat er gebeurt op het netwerk en vanaf welk device.
  • Gebruikers van een netwerk kunnen vanaf ieder device via de ID Manager een sleutel aanvragen voor toegang tot het netwerk. De technologie van Aerohive’s Private Pre-Shared Key (PPSK) zorgt voor compleet en geïndividualiseerd beheer, zonder gedoe met certificaten en klantconfiguratie. Als de devices eenmaal veilig zijn verbonden met het netwerk, zorgt Aerohive’s Application Visibility and Control (AVC) ervoor dat ze goed werken en geen negatieve invloed hebben op de toegang tot bedrijfskritische zaken.
  • AVC biedt de IT-afdeling controle over mobiele toepassingen, waaronder de mogelijkheid tot geavanceerde samenwerking met Microsoft Lync. Omdat Lync een zeer flexibele applicatie is voor mobiele devices, geeft Aerohive AVC controle terug aan bedrijven met behulp van deep-packet inspection. Dit betekent dat de controle wordt verfijnd en services worden beperkt binnen Lync. Denk hierbij aan de beperking van audio- en videoconferencing en het delen van bestanden.
  • Aerohive’s Bonjour Gateway zorgt voor productiviteit binnen organisaties, doordat devices verzekerd zijn van toegang tot Zero-Configuration Services, zoals Apple Airprint en AirPlay. Binnen HiveOS® en HiveManager® 6.2 zorgt Bonjour Gateway zelfs voor nog meer schaalbaarheid in grote organisaties voor stateless advertisements en discovery support.
  • De ID Manager komt tegemoet aan de behoefte van de IT-afdeling om medewerkers en gasten te voorzien van een self-service portal, waarin een werknemer zich kan authentiseren met zakelijke referenties, terwijl hij door IT gedefinieerd wordt als gast. Op basis van beschikbare soorten gasten, kan de gekozen referentie worden voorzien van een geavanceerde beveiliging, applicatie-niveau instellingsbeleid en privacy controles voor alle aangesloten mobiele apparaten. Bovendien kan AVC worden toegepast om de integriteit te waarborgen en gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen.
  • De lancering omvat ook een ID Manager iOS applicatie die het mogelijk maakt dat werknemers via hun iPhone gasten kunnen machtigen voor toegang tot het netwerk.
  • De nieuwe ID Manager API’s stellen Aerohive klanten in staat om ID Manager te integreren in hun bedrijfsprocessen. Hiermee verbetert de verscheidenheid aan workflows van eindgebruikers die kunnen profiteren van credential management. Zo is het mogelijk om dit te integreren met CRM en andere systemen. Hiermee kan automatisch toegang gegenereerd worden aan referenties voor bezoekers. Universiteiten integreren API’s in hun leerling-systeem, zodat studenten voor zichzelf toegang kunnen creëren en bijvoorbeeld voor ouders die op bezoek komen.

Abby Strong, Director Product Marketing bij Aerohive: “In een wereld waarin werknemers steeds meer gebruik maken van hun eigen devices, wordt acces management en security steeds belangrijker om de productiviteit binnen een bedrijf hoog te houden en werknemers tevreden te stellen. De nieuwe features van de ID helpen managers hierbij.”

Meer informatie is beschikbaar via www.aerohive.com.

 

Gerelateerde berichten...

X