Nieuwe investeerders na vliegende start programmeeropleiding Winc Academy

De nieuwe Nederlandse programmeeropleiding Winc Academy heeft vers kapitaal aangetrokken. Angel investors Heleen Dura van Oord, Reinout Lempers, Patrick Kerssemakers en Frank Hansen zien de potentie van de academie en helpen Winc na een succesvolle start verder groeien.

Met de eerdere bijdrage van Innovatiefonds Noord-Holland is nu in totaal ruim zes ton in Winc Academy geïnvesteerd. Inmiddels hebben de meeste studenten van de eerste lesgroep een baan.

Winc Academy leidt mensen in een intensief programma van zes weken op tot front-end programmeur via een remote onlineformule met docenten die de hele dag beschikbaar zijn. Daarna gaan deelnemers met begeleiding aan de slag in de praktijk. De opleiding betalen ze pas achteraf met hun salaris.

Daarmee is de opleiding bij uitstek geschikt voor mensen die zich willen laten omscholen. Marijn Pijnenborg, eerder eigenaar van onder andere Funda en Solvo, richtte met Carla Snepvangers Winc Academy op. “Ik zie al een aantal jaar dat IT-personeel lastig te vinden is. Er zijn nu al twintigduizend soms lang openstaande vacatures en dat bedreigt de groei van bedrijven.

Tegelijkertijd zijn er veel mensen in Nederland die het talent hebben om programmeur te zijn en die niet eenvoudig toegang hebben tot gerichte scholing. Met ons concept brengen we die twee zaken bij elkaar.”

Meer opleidingen
De nieuwe investeerders maken het mogelijk het opleidingsaanbod van Winc Academy uit te breiden. In 2019 is bewust gestart met alleen de opleiding tot front-end developer, als logische eerste stap voor mensen van buiten de sector. Het komende jaar komt er een opleiding tot full-stack developer bij.

Ook starten bij voldoende belangstelling parttime- en avondopleidingen. Daarnaast wordt gekeken naar het inzetten van de Winc Academy-formule voor inhouse opleiding en omscholing bij bedrijven. Nieuw is verder dat bedrijven Winc Academy kunnen vragen de junior front-end developers extra modules te laten doen die nodig zijn in hun bedrijf, zoals Typescript, Angular en Bootstrap.

Strenge procedure verhoogt slagingskans
Half november is de eerste groep van acht studenten front-end development afgestudeerd, twee derde daarvan heeft inmiddels een baan. De hoge slagingskans is het resultaat van een uitgebreide selectieprocedure. Na een eerste kennismakingstest doen deelnemers een driedaagse Mini Course. “Daar kunnen mensen uitproberen of programmeren echt het vak voor hen is,” zegt Pijnenborg. “Willen ze doorstromen naar de opleiding tot front-end developer, dan volgt nog een persoonlijk assessment. En het plaatsen van de junior-developers bij bedrijven gebeurt via een sollicitatieprocedure, zodat bedrijven zeker weten dat ze de werknemer krijgen die bij hen past.” Winc Academy werkt nu al samen met bedrijven als Bol.com en Visma | Raet en wil dat netwerk graag uitbreiden.

Gerelateerde berichten...