Nieuwe traineeships en meer werkgelegenheid bij Calco

Calco, al 16 jaar de grootste talentontdekker van Nederland, heeft de coronacrisis benut om haar aanbod uit te breiden. Het bedrijf, onder leiding van CEO Kelly Grooteman, leidt jonge getalenteerde starters op de arbeidsmarkt, zonder ervaring in de IT of Finance, via traineeships op tot IT en Finance professionals. En doet dat ondanks de coronacrisis zó goed, dat het tijd werd het aantal aangeboden traineeships uit te breiden.

Net als bij veel andere bedrijven in Nederland, is de coronacrisis Calco niet onopgemerkt gebleven. Bij sommige opdrachtgevers verliep het ondanks de quarantaine ontzettend goed, waar andere opdrachtgevers voor onvoorziene uitdagingen stonden. Door allereerst intern gerichte keuzes te maken, mee te denken met opdrachtgevers en met hen te sparren over strategische HR oplossingen, ontstonden er kansen voor het bedrijf. Ondanks de crisis zag Calco daardoor snel een nieuwe vraag ontstaan.

CEO Grooteman: “Opdrachten blijven gelukkig binnenkomen. Een belangrijk aspect hierin is dat het bedrijf goed in contact is gebleven met opdrachtgevers en trainees. Er werd nagedacht over huidige behoeften, toekomstplannen en trends in de markt. Dat wij de ruimte hadden om dit te kunnen doen, heeft ons echt een voorsprong gegeven.”

Het is namelijk niet bij denken gebleven; de stip op de horizon is door Calco inmiddels concreet gemaakt in de vorm van een uitbreiding van het traineeship aanbod met maar liefst twee nieuwe traineeships.

Grooteman vervolgt: “We zijn ontzettend trots dat wij deze week twee nieuwe traineeships lanceren die beantwoorden aan de toegenomen en uitgebreide vraag vanuit opdrachtgevers. Met het Risk & Compliance traineeship bieden wij een opleiding in IT Security. Een goed beveiligd systeem in ons huidige tijdperk is immers van cruciaal belang voor een organisatie.” Maar daar blijft het niet bij. Het bedrijf investeert ook in een traineeship op het gebied van Low Code/No Code.

Grooteman vertelt verder: ‘Uniek hieraan is de keuze voor een traject dat gericht is op zowel functionele als ontwikkelrollen. Trainees leren werken met Salesforce, Mendix en Outsystems. Bovendien speelt softwareontwikkeling binnen dit traineeship een nóg grotere rol dan in onze andere traineeships het geval is. Met de komst van dit traineeship wordt de optie geboden om trainees op te leiden tot Developer, maar ook tot meer functionele functies binnen de IT.” Per september starten de eerste trainees vanuit de nieuwe opleidingen al bij onze opdrachtgevers.

Grooteman besluit: “Wij merken sinds de coronacrisis een kentering op de arbeidsmarkt. Het is momenteel voor jongeren moeilijker om een passende functie te vinden. We zien een vergelijkbare reactie ontstaan als in de crisis in 2008: bedrijven nemen minder snel starters aan omdat de juiste ervaring vaak ontbreekt. De detavast constructie van Calco neemt risico weg bij onze opdrachtgevers. De medewerkers zijn bij ons in dienst, worden door ons begeleid en opgeleid. Met deze nieuwe traineeships creëren we extra werkgelegenheid voor deze groep. Een enorm interessante kans voor hbo en wo opgeleide starters die op zoek zijn naar een baan.”

Gerelateerde berichten...

X