Wat elke ontwerper moet weten over 3D Printing

Productontwikkelaars en designers zijn opgeleid met productiemethodes als frezen en boren en met massaproductie als uitgangspunt om tot een goed product te komen.

3D Printing / Additive Manufacturing zet deze uitgangspunten op zijn kop. Door deze technologie zijn complexere ontwerpen mogelijk, die met ‘traditionele’ productiemethodes niet mogelijk zijn.

Aanvankelijk werd 3D Printing / Additive Manufacturing gebruikt voor het maken van prototypes, maar steeds vaker wordt deze technologie ingezet om echte producten te maken.

Dit vereist echter een andere manier van ontwerpen. Hoewel een veel grotere verscheidenheid van ontwerpen mogelijk is met 3D Printing / Additive Manufacturing, moet de productontwikkelaar / designer nu met andere variabalen rekening houden.

Terwijl de gehele industrie nu vooral aandacht schenkt aan het 3D Printproces, wordt het ontwerpproces voor 3D Printing / Additive Manufacturing veronachtzaamd, terwijl deze fase essentieel is om tot een goed eindproduct te komen.

Op 24 mei zal de tweede editie van het 3D Design & Engineering Conference juist ingaan op het ontwerpproces voor 3D Printing / Additive Manufacturing.

Een groot aantal (inter)nationale sprekers deelt hun kennis over het ontwerpproces voor 3D Printing / Additive Manufacturing met de deelnemers, zodat ze aan het eind van het congres inzicht hebben hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van 3D Printing / Additive Manufacturing voor hun ontwerpen.

Sprekers van de volgende bedrijven zullen presenteren: Shapeways, Philips Industry Consulting, Aachen Center for Additive Manufacturing (ACAM GmbH), Stratasys, TNO, ShareMy3D, Louwers IP|Technology Advocaten, EDS Innovation, Metal Technics 3D, Sirris and ShapeDiver.

De tweede editie van de 3D Design & Engineering Conference vindt plaats in het Designhuis, Eindhoven op 24 mei 2016.

 

Gerelateerde berichten...

X