Schneider Electric presenteert onderzoek en innovaties

Schneider Electric™, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, presenteerde tijdens de Innovation Summit in Cuijk een inspirerend programma rond duurzaamheid, elektrificering en digitalisering. De Secure Power Divisie bracht een uitgebreid programma met verschillende sessies, waaronder de sessie ‘The Data Center of the Future is green and reliable’. Hier werd ingegaan op de trends en uitdagingen waarmee de IT-sector geconfronteerd worden op weg naar verduurzaming.

Door de voortgaande digitalisering is er een sterke groei aan digitale toepassingen en data in alle sectoren zoals retail, healthcare en industrie. Centraal in de interactieve sessie in de Sustainable Thinktank stond de vraag hoe datacenters, eindgebruikers en IT Solution Providers hun activiteiten kunnen digitaliseren en tegelijkertijd verduurzamen.

In deze sessie kwamen ook drie onafhankelijke onderzoeken van toonaangevende brancheanalisten aan de orde die de volwassenheid van duurzaamheidsinitiatieven binnen IT- en datacenterorganisaties inzichtelijk maken. 451 Research, Forrester en Canalys verzamelden onafhankelijk gegevens van meer dan 3.000 wereldwijde deelnemers, waaronder de colocatie- en cloudproviders, leveranciers van IT-oplossingen en IT-professionals in vele segmenten en organisatiegroottes.

Meer specifiek gaat het onderzoek in op waar de IT- en datacenterindustrie staat bij het bereiken van netto nul IT-operaties. Over het algemeen tonen de bevindingen consequent aan dat er in de datacenter- en IT-industrie een verschil bestaat tussen waar bedrijven denken dat ze zijn en de implementatie van duurzaamheidsprogramma’s voor de volledige levenscyclus van hun IT-infrastructuur.

Volgens de bevindingen van 451 Research, bij een enquête onder 1100 IT-professionals, gaf 26% van de deelnemers aan dat ze een duurzaamheidsprogramma voor de volledige levenscyclus hebben dat alle infrastructuur omvat, maar dat slechts 14% acties onderneemt om de programma’s te implementeren. Uit de analyse blijkt verder dat 22% van de ondervraagden duurzaamheid niet als een belangrijk aandachtspunt beschouwt, hoewel er mogelijk wel efficiëntie-initiatieven ondernomen zijn om specifieke aspecten van de bedrijfsvoering te verbeteren.

“Datacenters en de IT-industrie spelen een cruciale rol in de digitalisering. Als industrie hebben we de mogelijkheden en de verantwoordelijkheid om de klimaatcrisis te bestrijden. We hebben tot nu toe enige vooruitgang geboekt, maar om een grote energie-uitdaging te voorkomen, moeten alle datacenters – inclusief gedistribueerde edge-omgevingen – duurzamer, efficiënter, flexibeler en veerkrachtiger worden”, zei Bas Born, Vice President, Secure Power Division bij Schneider Electric. “Het onderzoek is duidelijk: de industrie weet dat duurzaamheid prioriteit moet krijgen, maar er zijn nog steeds uitdagingen om ook daadwerkelijk in actie komen. Daarvoor is een gezamenlijke inspanning nodig. Het goede nieuws is dat de technologie hiervoor al bestaat. Dit is het moment om met elkaar aan de slag te gaan.”

Tijdens de Innovation Summit zijn meerdere aankondigingen gedaan en oplossingen getoond die allemaal zijn ontworpen om datacenter- en IT-professionals te helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren.

Europese prelaunch APC Smart-UPS Ultra 5kW
Schneider Electric, prelanceert tijdens haar Innovation Summit de nieuwe 5kW APC™ Smart-UPS™ Ultra. Door de toepassing van verschillende baanbrekende innovaties is deze Uninterruptible Power Supply (UPS) een game-changer in het aanpakken van de uitdagingen van hybride IT-infrastructuur. Het is de lichtste eenfase 5kW UPS op de markt en 30% kleiner dan vergelijkbare systemen. Meer over deze eenfase UPS is te vinden in het volledige persbericht.

EcoStruxure IT richt zich op de monitoring en het beheer van hybride IT-infrastructuur
Tijdens de workshop ‘DCIM 3.0: monitoring & management of hybrid IT-Infratructure’ is de bekroonde EcoStruxure IT DCIM-software getoond. De laatste, recente update evolueert de software van IT-infrastructuurbeheer van afzonderlijke datacenters naar een volledige hybride IT-omgeving. Dit sluit aan bij de industrievereisten voor een meer veerkrachtige, veilige en duurzame IT-infrastructuur.

Vernieuwd IT-partnerprogramma helpt partners hun bedrijf te laten groeien
Voortbouwend op de bekroonde channel-geschiedenis van het bedrijf, is het IT-partnerprogramma van Schneider Electric geactualiseerd. Het sluit aan bij de behoeften van partners om te groeien en hun bedrijf op de lange termijn te differentiëren. Het ondersteunt IT channel partners met een vereenvoudigde programmastructuur en diverse specialisaties voor belangrijke segmenten, waaronder datacenters, IT-oplossingen, software en services. De vernieuwing omvat nieuwe verkooptools, training en hulpmiddelen en nieuwe voordelen die zijn afgestemd op de verschillende specialisatiepaden. De programmavereisten zijn transparant en het groeipad naar het volgende niveau is inzichtelijk gemaakt in de persoonlijke partneromgeving. Ook biedt het programma een duidelijke duurzaamheidsstrategie voor partners met het Schneider Electric Green Premium™-aanbod, dat duurzame prestaties en circulariteit biedt. Het programma helpt partners strategische adviseurs en experts te worden in hun markt.

Gerelateerde berichten...

X