Softwarebedrijf Klippa betreedt Amerikaanse markt ondanks corona-onzekerheid

De Groningse scale-up Klippa, expert in het automatiseren van documentverwerking en OCR-technologie, betreedt vanaf deze week de Amerikaanse markt. Het bedrijf opende eerder een kantoor in Amsterdam en wil nu actief worden in de VS. Het aannemen van de Amerikaanse Jesus Cruz als business developer is Klippa’s eerste stap in haar uitbreiding. Corona lijkt voor dit jonge bedrijf geen issue te zijn.

Wereldwijd voelen bedrijven de klap van het COVID-19-virus, maar de wereld van de digitalisering en automatisering bloeit. “Dit heeft deels te maken met het feit dat medewerkers niet langer handmatig data-invoer willen doen, maar ook met het feit dat organisaties door COVID-19 het gebruik van papieren documenten moeten terugdringen en fysiek contact zoveel mogelijk moeten beperken”, aldus Yeelen Knegtering, CEO en oprichter van Klippa. “Hoe meer mensen bijvoorbeeld paspoorten, contracten en bonnetjes aanraken, hoe groter het risico om de ziekte te verspreiden.”

Met bijna 5 miljoen bevestigde gevallen op het moment van het schrijven van dit persbericht, doet de VS het niet goed wat betreft het inperken van COVID-19. Dit betekent nog meer druk op Amerikaanse organisaties om het heft in eigen handen te nemen en delen in hun bedrijfsprocessen te automatiseren die niet vragen om menselijke interventie. Dit is niet alleen voor het welzijn van de medewerkers, maar ook van de klanten. Knegtering: “Waarom zouden hotelgasten bijvoorbeeld bij een receptie inchecken als ze dat online kunnen doen en fysiek contact kunnen vermijden?”

Verliefd op Groningen

De Amerikaanse business developer Jesus Cruz. Cruz’ zal verantwoordelijk worden voor de Amerikaanse markt. Zijn focus ligt op bedrijven in de boekhouding, de horeca en de bouw. Hij zal ook een niche marktonderzoek doen naar het commerciële potentieel van Klippa in een aantal Amerikaanse steden aan beide kusten.

“Ik kwam naar Nederland voor een uitwisselingsprogramma, maar ik besloot niet terug te gaan naar de VS”, zegt Cruz. “Ik werd verliefd op het land en op Groningen in het bijzonder, met zijn prachtige oude gebouwen en grachten. Nu ik ook als business developer kan werken voor een jonge en veelbelovende scale-up, blijf ik voorlopig hier”.

 

Gerelateerde berichten...

X