Veeam biedt serviceproviders cloud-oplossing voor het hosten van back-ups

Veeam Software, aanbieder van oplossingen die ‘Availability for the Modern Data Center™’ bieden, heeft Veeam Cloud Connect™ aangekondigd. Deze functionaliteit is onderdeel van de nieuwe Veeam Availability Suite™ v8, dat in het derde kwartaal van dit jaar beschikbaar komt. Veeam Cloud Connect biedt providers de mogelijkheid te profiteren van het Veeam-kanaal dat uit ruim 100.000 klanten bestaat. Veeam-klanten krijgen de beschikking over een volledig geïntegreerd, veilig en efficiënt middel om back-ups te verplaatsen naar een offsite back-uplocatie die beheerd wordt door een serviceprovider naar keuze en geen investering vooraf in een offsite-infrastructuur vereist.

“Om volledige beschikbaarheid van het datacenter te garanderen in het geval van een incident raadt Veeam aan gebruik te maken van de 3-2-1-regel. Deze regel houdt in dat er drie datakopieën bewaard worden op twee verschillende opslagmedia waarvan één medium zich offsite bevindt,” vertelt Ratmir Timashev, president en CEO van Veeam Software. “Veeam Cloud Connect zorgt ervoor dat de IT-afdeling aan deze vereiste voor offsite-opslag kan voldoen zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in een offsite-infrastructuur of het beheer hiervan. Bovendien biedt het serviceproviders en Veeam-resellers nieuwe mogelijkheden om terugkerende omzet te creëren, additionele diensten aan te bieden en relaties op te bouwen met nieuwe klanten.”

Nieuwe mogelijkheden voor serviceproviders Zowel bestaande als nieuwe serviceproviders kunnen gebruikmaken van Veeam Cloud Connect om hun klantenbestand uit te breiden en terugkerende omzet te creëren. De installatie vereist slechts één server en is binnen tien minuten afgerond. Cloud Connect biedt vervolgens alle infrastructuurbeheermogelijkheden die serviceproviders nodig hebben om Veeam-klanten offsite-opslag te bieden.

De prijsstelling van de functionaliteit is afgestemd op de specifieke behoeften van serviceproviders. In plaats van een permanente licentie die vooraf wordt aangeschaft, biedt Veeam serviceproviders een maandelijkse licentie per VM. Daarnaast kunnen Veeam-klanten zoeken naar en contact leggen met serviceproviders in de omgeving door middel van een geïntegreerde webportal in de Veeam Availability Suite v8.

Gerelateerde berichten...

X