Verizon Business en Atos werken samen aan 5G edge-oplossing voor predictive analytics

Verizon Business en Atos gaan samenwerken om slimme IoT-oplossingen mogelijk te maken met private 5G multi-access edge computing voor bedrijven, overheden en gemeenschappen wereldwijd. De 5G edge-oplossing zal de manier waarop bedrijven predictive analytics kunnen toepassen veranderen. Hierdoor kunnen ze hun operationele efficiëntie verbeteren, risico’s beperken en hun omzet verhogen.

Door de expertise van Verizon en Atos te combineren, kunnen organisaties meeslepende digitale ervaringen creëren die volledig gebruikmaken van 5G-omgevingen aan de rand van hun netwerken. De Verizon-Atos-oplossing biedt een end-to-end architectuur die hardware, 5G, applicatie en automatisering, field services en servicedesk-ondersteuning omvat. De gezamenlijke oplossing helpt uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid en latency tegemoet te komen.

Verizon zal het Atos Computer Vision platform implementeren in hun private 5G multi-access edge computing als onderdeel van de gezamenlijke oplossing voor ondernemingen, die kant-en-klare zakelijke use cases biedt in diverse sectoren.

Het Atos-platform helpt om belangrijke functies van AI-gedreven videoanalyse naar bedrijfskritische omgevingen te brengen. Het gebruik van de BullSequana Edge-servers van Atos stelt Verizon in staat om zijn 5G edge-mogelijkheden te verbeteren. Dit opent de deuren voor allerlei nieuwe gebruiksscenario’s en maakt verbeteringen op het gebied van netwerkbeveiliging, connectiviteit en databeheer mogelijk.

Real-time analyse
De gezamenlijke oplossing zal zich richten op grootschalige, cloud- en AI-gebaseerde data analytics om bedrijven te helpen efficiënter te werken. In een van de use cases zal het platform elk uur 180 miljard datapunten analyseren. Met behulp van dit systeem zullen de ingenieurs en operators tot 30 dagen van tevoren precies kunnen bepalen waar en wanneer bedrijfsstilstand zal optreden.

Verder zullen de belangrijkste statistieken en trends leiden tot operationele efficiëntie en storingspunten in de loop van de tijd wegnemen. Deze inzichten kunnen afkomstig zijn van een gelokaliseerd deel van het systeem en kunnen worden toegepast in een wereldwijd landschap.

“Deze nieuwe, gezamenlijke oplossing biedt zakelijke klanten een ongekend niveau van inzicht in hun activiteiten, en we zijn enthousiast om voort te bouwen op onze bestaande samenwerking met Atos. We weten dat de toekomst gebouwd zal worden op ons toonaangevende 5G-netwerk, en de aankondiging van vandaag is opnieuw een voorbeeld van hoe onze producten en oplossingen een echte impact hebben op de bedrijfsefficiëntie en -inkomsten”, aldus Tami Erwin, CEO, Verizon Business.

“We zijn trots dat we onze uniekedigitale transformaties in telecommunicatie en edge computing kunnen combineren met de betrouwbare, hoogwaardige 5G-netwerken van Verizon Business om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen leven, werken en spelen. Dit toonaangevende partnerschap is een voorbeeld van hoe we de 5G-marktplaats zullen innoveren ten gunste van nieuwe en opwindende gebruikerservaringen voor zowel bedrijven als consumenten”, aldus Jean-Philippe Poirault, Head of Telecom, Media and Technology bij Atos.

De schaalbare oplossing is beschikbaar voor klanten uit verschillende sectoren – waaronder transport, industrie, logistiek en productie – en onderstreept de impact die veilige, multi-access edge computing kan hebben op de bottom-line van een organisatie.

Met deze samenwerking positioneren Atos en Verizon zich als betrouwbare 5G-partners voor zakelijke klanten in alle sectoren. De oplossing maakt gebruik van de capaciteiten van beide organisaties, waaronder expertise op het gebied van cybersecurity, edge computing en AI/ML, en benut het volledige potentieel van 5G voor bedrijven.

Atos is erkend als de wereldwijde leider op het gebied van kunstmatige intelligentie aan de rand in ISG’s Provider Lens ‘Internet of Things – Solutions & Services’ Quadrant Report 2021. Het bedrijf scoorde het hoogst van alle geëvalueerde bedrijven, zowel wat betreft de aantrekkelijkheid van het portfolio als de concurrentiekracht. Ook Gartner noemde Atos een edge AI tech innovator voor 2020.

 

Gerelateerde berichten...

X