Vertiv introduceert gratis online tool voor ontwerpen datacenters

Vertiv™ Modular Designer Lite is een webgebaseerde toepassing voor het configureren van Vertiv™ SmartMod™ en Vertiv™ SmartMod™ Max prefab modulaire datacenters
Breda – Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur en connectiviteitsoplossingen, introduceert vandaag een nieuwe tool die is ontworpen om de configuratie van prefab modulaire (PFM) datacenters te transformeren en te vereenvoudigen. De Vertiv™ Modular Designer Lite is een gebruiksvriendelijke, webgebaseerde toepassing die gericht is op het stroomlijnen van het ontwerpproces van Vertiv™ SmartMod™ en Vertiv™ SmartMod™ Max oplossingen. De online tool voldoet hiermee aan specifieke gebruikersbehoeften. De Vertiv™ Modular Designer Lite is vanaf nu beschikbaar in de EMEA- regio.

De Vertiv Modular Designer Lite biedt een scala aan functies die de klantervaring verbeteren. Het richt zich op de uitdagingen van vroege planning en stelt een oplossing voor op basis van de input van de klant. Dit kan nuttig zijn voor zowel technische als niet-technische stakeholders. Ook zonder enige technische achtergrond kunnen gebruikers namelijk snel all-in-one datacenters tot 200kW ontwerpen. Om de tool te gebruiken, hoeven gebruikers geen software te downloaden of een account aan te maken. Ze kunnen kiezen uit een reeks optionele configuraties waarmee ze in slechts enkele minuten modulaire datacenters kunnen ontwerpen.

Viktor Petik, vice president Integrated Modular Solutions bij Vertiv: “Met de Vertiv Modular Designer Lite zijn gebruikers in staat om zonder enige moeite hun eigen datacenters te ontwerpen die precies zijn afgestemd op hun behoeften. Met zijn intuïtieve interface en uitgebreide functies is deze tool een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van vroegtijdige planning van modulair datacenterontwerp.”

Datacenters die met de app worden ontworpen zijn afgestemd op de specifieke behoeften en geografische locatie van elke gebruiker. De app maakt optimale maatwerk- en redundantieplanning mogelijk door gegevens van de locatie, benodigde koelapparatuur op basis van weerdata, IT-gerelateerde fiscale regels, rackspecificaties, eisen met betrekking tot batterijen, back-up overwegingen voor batterijen en elektrische topologievoorkeuren op te nemen.

Met ondersteuning voor 2D- en 3D-visualisaties kunnen gebruikers configuraties opslaan voor toekomstig gebruik en snelle aanpassingen, toegang krijgen tot essentiële technische documentatie en tijdens het hele proces rechtstreeks communiceren met Vertiv-experts. Deze experts kunnen gebruikers helpen om het initiële ontwerp te verbeteren met een interne, meer geavanceerde versie van de Vertiv™ Modular Designer. Deze versie biedt extra functies om de omgeving te optimaliseren op basis van de locatieomstandigheden, verwachte prestaties of gewenste beveiligingsniveaus.

“Ik heb deze online tool zelf gebruikt tijdens gesprekken met klanten, waarbij ik effectief verschillende ontwerpmogelijkheden heb bekeken en gepresenteerd,” zegt Siniša Stojanoski, DCCS BU, X86 specialist, SEE van Dell Technologies. “De intuïtieve interface en robuuste functies bieden een gestroomlijnde oplossing voor het ontwerpen van modulaire datacenters. Hierdoor kunnen klanten hun configuraties effectief visualiseren en weloverwogen beslissingen nemen, waardoor ze tijd en kosten besparen.”

 

Gerelateerde berichten...