Bitcoin na tijden weer boven 800 dollar

De koers van de virtuele munt Bitcoin passeerde vlak voor de kerst weer een waarde van 800 dollar. Inmiddels lijkt de munt op weg naar de 900 dollar. De verwachting is dat de digitale munt na de kerstdagen verder stijgt.

Het gaat al maanden voorspoedig met digitale munt. Bitcoin lijkt, net als goud, een veilige haven in economische en politiek roerige tijden. Volgens analisten spelen de recent gehouden Amerikaanse verkiezingen en de problemen binnen de Eurozone zeker een rol. Een van de redenen van de grote stijging lijkt te liggen in de groeiende belangstelling van Aziatische beleggers/ Maar helemaal kan de koersstijging niet verklaard worden.

Enkele jaren geleden kreeg de digitale munt nog gevoelige klappen. Schandalen teisterden destijds vooral de virtuele wisselkantoren.

 

Veilige haven

Deels kan de groeiende populariteit van de Bitcoin worden verklaard omdat contante betaalmiddelen in sommige landen uit de handel worden genomen. Dit probleem speelt in landen als India en Venezuela, maar deels ook in Italië.

Verder wordt in China bezit van goud aan restricties gebonden. Verder wil de komende Amerikaanse president Trump overmaken van geld van Mexicanen die illegaal in de VS zijn verbieden. Deze mensen kunnen dan geen dollars meer overmaken naar hun familie in Mexico.

Juist in dit soort gevallen bieden Bitcoins soelaas.  In Rusland is de bitcoin kortgeleden gelegaliseerd.

 

Gerelateerde berichten...

X